Theodor Paleologu: „Nici Cîțu nici Cioloș nu pricep că pentru a fi premier trebuie să reunești o majoritate. Culmea nerușinării să-i aud pe acești șmecherași”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 14:38
27823 citiri
Theodor Paleologu: „Nici Cîțu nici Cioloș nu pricep că pentru a fi premier trebuie să reunești o majoritate. Culmea nerușinării să-i aud pe acești șmecherași”
Fostul candidat la prezidențiale Theodor Paleologu FOTO Facebook/ Theodor Paleologu

Fostul candidat PMP la alegerile prezidențiale Theodor Paleologu a vorbit miercuri, 20 octombrie, despre desemnarea lui Dacian Cioloș de către președintele Klaus Iohannis ca premier, pe care o cataloghează drept o „șmecherie prostească”.

Paleologu precizează că atât Klaus Iohannis cât și Dacian Cioloș, nominalizarea președintelui ca premier, nu se bazează pe nimic și că s-a pierdut o săptămână degeaba.

„Când un președinte însărcinează un fost prim ministru cu formarea guvernului, îți zici că se bazează amîndoi pe ceva, că au ceva în minte, că au discutat în prealabil. Ei bine, după încă o săptămînă pierdută, ne dăm seama că cei doi nu se bazează pe nimic, că nu au absolut nimic în minte, că sînt neserioși și iresponsabili.

Desemnarea lui Cioloș de către Iohannis s-a dovedit o manevră dilatorie și o șmecherie prostească. Tot o prostie colosală este și postura de Leonida la Termopile asumată de o sectă fanatică, incapabilă de orice dialog cu celelalte forțe politice”, a precizat fostul candidat.

Paleologu mai subliniază că nici Florin Cîțu și nici Dacian Cioloș n-au înțeles că pentru a fi premier este nevoie să reunească o majoritate parlamentară, și că e „culmea nerușinării” ca aceștia să vorbească despre sutele de oameni care mor zilnic de Covid și despre modul în care sunt gata să se sacrifice pentru salvarea României.

„Nici Cîțu, nici Cioloș nu pricep un lucru fundamental: pentru a fi prim ministru trebuie să reunești o majoritate parlamentară. Este demagogie pură să spui că îți "asumi guvernarea", cînd de fapt totul reprezintă un spectacol ieftin pentru cei mai proști dintre proprii partizani.

Mi se pare, în sfîrșit, culmea nerușinării și cinismului cînd aud acești șmecherași inepți vorbind despre cum mor sute de oameni în fiecare zi și declarînd că ei sînt gata să se sacrifice pentru salvarea României. Președintele Iohannis constată cu îngrijorare că este "o dramă națională de proporții teribile" fără să-i treacă o clipă prin minte că este primul responsabil. Știm, desigur, că există corelație între nivelul de educație și rata de vaccinare, că în România se moare de prostie, dar nu poți da vina doar pe primitivismul poporului. Domnul președinte ar trebui să se uite cu îngrijorare în oglindă. Poate va ajunge la concluzia corectă...”, a conchis Theodor Paleologu.

Executivul condus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, la votul de învestitură din Parlament după ce doar 88 de aleși au votat în favoarea guvernului. Pentru a trece, Cioloș avea nevoie de partea sa 234 de voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#Theodor Paleologu, #Klaus Iohannis presedinte, #Dacian Ciolos premier, #investire premier dacian ciolos, #florin citu premier interimar, #scandal usr pnl , #stiri Theodor Paleologu