Predoiu in PDL: Inlocuitorul lui Blaga sau candidat PDL la prezidentiale?

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 19:17 3041 citiri

Deputatul PDL Theodor Paleologu este de parere ca fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, este un candidat plauzibil al democrat-liberalilor pentru alegerile prezidentiale, odata cu intrarea sa in partid.

La randul sau, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a salutat intrarea lui Predoiu in PDL, insa cu conditia de a-l inlocui pe Vasile Blaga in fruntea partidului.

"Daniel Funeriu si Catalin Predoiu au fost tehnocratii de care m-am simtit cel mai apropiat in guvernul Emil Boc. Ii vedeam pe amandoi angajati, alaturi de mine si de altii, in proiectul unui noi Drepte de buna calitate umana, profesionala si doctrinara.

De aceea, intrarea lui Catalin Predoiu in... PDL, taman in ziua cand Adrian Papahagi demisiona si Cristian Preda era dat afara din aceasta organizatie, mi se pare trista", a scris Teodor Baconschi, pe contul sau de Facebook.

Fostul ministru de Externe si-a exprimat insa convingerea ca prietenia sa cu Predoiu va continua, trasandu-i acestuia insa si o "sarcina", aceea de a ajunge la conducerea PDL: "Tin insa sa spun ca singura sa justificare onorabila ar fi aceea de a reusi sa-l detroneze pe Vasile Blaga de la carma fostului meu partid aflat, azi, nu doar in falsa opozitie, ci si in fals de identitate, sub o conducere declarat pro-comunista".

La randul sau, deputatul PDL Theodor Paleologu considera ca este "ciudata si cam primitiva maniera PDL de a saluta intrarea unui nou membru prin executarea unui membru mai vechi: 'Predoiu in si Preda out'".

"Cu atat mai mult cu cat Predoiu va ocupa functia pe care a ocupat-o si Preda, aceea de prim-vicepresedinte. Cu alte cuvinte: iata ce te asteapta daca indraznesti sa ai pareri personale", a scris fostul ministru al Culturii, pe contul sau de Facebook.

Theodor Paleologu comenteaza si intrarea lui Catalin Predoiu in PDL, apreciind ca este "o excelenta achizitie": "In sfarsit, un candidat plauzibil la investitura partidului pentru alegerile prezidentiale!".

"Daca aceasta cooptare s-ar fi facut dintr-o reala dorinta de unificare, as fi salutat-o cu entuziasm. Pe fondul profundei diviziuni a partidului si al vindictei meschine practicate de sicofantii lui Blaga ea este insa mai degraba ca un plasture lipit pe o rana nevindecata, netratata si chiar nespalata.

In plus, mi se pare ridiculisima aceasta proliferare de prim-vicepresedinti. Functiile din BPN se aseamana cu sferele suprapuse de tronuri, heruvimi si serafimi din ierarhiile ceresti ale Areopagitului", a mai scris deputatul PDL, pe contul sau de Facebook.

Cristian Preda, suspendat oficial din PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a fost suspendat, sambata, din partid. Presedintele partidului, Vasile Blaga, a spus ca perioada de suspendare a lui Preda va fi de patru luni, pentru ca decizia se aplica de la momentul hotararii Biroului Permanen National, care a fost luata in urma cu doua luni.

Consiliul National de Coordonare al PDL a decis, cu 345 voturi "pentru", 183 "impotriva" si 34 de voturi nule suspendarea din partid pentru sase luni a europarlamentarului Cristian Preda pentru ca in ultimii patru ani a luat pozitii publice prin care a atacat conducerea partidului.

Catalin Predoiu, ales prim-vicepresedinte in PDL

Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal l-a validat, cu 552 de voturi "pentru" si 8 "impotriva", pe Catalin Predoiu pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News