Politica noastra a ajuns de ras: "Facem partidul P2 si fuzionam cu M10. Ii vom spune MP3!"

Vineri, 06 Martie 2015, ora 10:45 4156 citiri
Foto: Facebook/Theodor Paleologu

Fostul ministru Theodor Paleologu a luat peste picior alianta dintre PMP si PP-DD, care au format recent un grup parlamentar comun (sub denumirea Democrat Popular), mentionand insa ca isi pastreaza fiecare identitatea politica.

"Preda si cu mine ne-am gandit sa facem partidul P2. P2 (Propaganda Due) e deja un nume consacrat in istoria politica a Europei. Gandim strategic si planificam de pe acum fuziunea cu M10. Ii vom spune MP3", a scris pe Facebook Theodor Paleologu.

Deputatul a facut ironia in contextul in care alianta din Parlament dintre cele doua partide a fost criticata inclusiv de Cristian Preda, exclus din PMP.

Joi, Cristian Preda s-a aratat dezamagit de faptul ca PMP a ales sa se asocieze cu PP-DD, "o formatiune populista al carei fondator a fost condamnat definitiv pentru santaj". Ulterior, conducerea PMP i-a cerut demisia din Parlamentul European.

PMP solicita demisia lui Cristian Preda din PE: In caz contrar, e lipsit de onoare

Deputatii PMP au hotarat recent sa se alieze cu membrii Partidului National Democrat (PND), fostul PP-DD, din Camera Deputatilor si sa activeze impreuna in cadrul grupului parlamentar Democrat si Popular, insa fiecare formatiune isi va pastra identitatea politica.

PMP a fuzionat cu fostul PP-DD in Parlament: N-o sa primim indicatii de la Traian Basescu (Video)

Astfel, grupul parlamentar Democrat si Popular va fi format din 16 deputati, dintre care sase provin din PMP, iar zece vin de la PND.

De asemenea, europarlamentarul Monica Macovei si-a lansat recent partidul M10, sustinand ca in acest moment Romania se afla in fata "unui tsunami de coruptie", care trebuie distrus.

Monica Macovei si-a lansat partidul - ce rol vrea sa joace: Avem in fata un tsunami de coruptie

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News