Paunescu: Unii politicieni nu vorbesc corect

Duminica, 10 Mai 2009, ora 18:38 2711 citiri

Adrian Paunescu a declarat, duminica, la Vaslui, ca Romania traverseaza o perioada foarte dificila, din care politicienii au obligatia sa o scoata.

"Din pacate, viata politica din Romania este cumplit de egocentrica. Politica trebuie sa puna in relief cultura, economia, stiinta, dar la noi, oamenii politici au inteles ca ei trebuie sa vorbeasca doar despre ei.

Noi suntem victimele unei civilizatii vechi si daca politicienii au ceva de facut, e sa puna in relief solutiile noi. Sa le caute, mai mult decat atat, sa le provoace si sa le acrediteze", a afirmat Paunescu.

Acesta a ironizat, totodata, clasa politica, spunand ca este formata din oameni care au o viata lipsita de continut si care nu stiu sa vorbeasca corect romaneste.

"Am trecut de la un premier care nu cunostea acuzativul si spunea 'lucrurile care le-am facut' si 'planurile care le avem', la un premier care pune accentul ungureste. E greu pentru ei, fiindca oamenii astia nu au facut in mod natural comunicare. N-ar fi asta cel mai grav lucru. Sincer, eu as prefera politicieni care sa faca dezacorduri gramaticale, dar care sa aduca dezvoltare economica, insa nici de asta nu sunt in stare", a mai spus poetul.

Adrian Paunescu i-a criticat in termeni duri si pe cei aflati in fruntea Ministerului Culturii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News