Paleologu va preda cursuri de filosofie - vezi tarifele

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:08
3655 citiri
Paleologu va preda cursuri de filosofie - vezi tarifele

Democrat-liberalul Theodor Paleologu va incepe sa predea din luna ianuarie la propriul domiciliu, contra cost, o serie de cursuri despre filosofie, virtutile omului politic sau mentalitatea romanilor.

"Studiile umaniste si diplomatice" ofera o viziune inchegata a educatiei de factura clasica, diplomatia spiritului tine impreuna pluralitatea artelor liberale, iar rostul acestora este ,"sa ne transforme in oameni de lume, nu in pedanti", sustine Paleologu pe site-ul sau oficial.

Cursurile sunt in numar de sase, toate predate in exclusivitate de el, si se numesc "Romanele doctorului Yalom: Nietzsche, Schopenhauer, Spinoza", "Teorie si practica diplomatica", "Virtu: Dharma omului politic",",Dioscurii: N. Steinhardt, si Al. Paleologu", "Esprit francais" si "Understanting Romanian mentality". Onorariul cursurilor variaza intre 350 si 450 lei, iar numarul sesiunilor fiind intre sase si noua, in functia de specialitatea dorita. Este de specificat si faptul ca durata fiecarei intrevederi nu depaseste doua ore.

Spre deosebire de majoritatea cursurilor care se desfasoara intr-un mediu rece si anost, Paleologu a dorit sa isi aproprie cursantii de el si ca ii faca sa se simta ca acasa, predand astfel chiar in casa lui, cunoscuta sub numele de "Casa Paleologu".

Asa cum insusi el sustine, cursurile au loc intr-o atmosfera "aparte", in casa familiei sale care a ramas neschimbata de pe vremea cand traia tatal sau, Alexandru Paleologu, si careia i-au trecut pragul "nenumarate personalitati ale vietii culturale si politice din ultimii 80 de ani". De asemenea Paleologu va avea un numar restrans de cursanti pentru a putea pastra "aproprierea optima" pentru invatare, dialog si reflectie.

Democrat-liberalul s-a facut remarcat inca de mult timp prin calitatile sale in privinta studiilor, facand astfel parte din categoria "intelectualilor" din cadrul PDL. El a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne si este doctor in filozofie politica al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales si al Universitatii din Munchen. A fost fellow la Harvard, Notre Dame si Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin si Universitatea din Copenhaga.

In ce priveste activitatea sa politica, Theodor Paleologu a fost ambasador al Romaniei in Danemarca si Islanda si ministru al Culturii, iar in prezent este deputat de Bucuresti, candidand astfel pentru un nou mandat. De asemenea el este si secretar executiv in cadrul PDL.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Paleologu preda cursui, #tarife cursuri Paleologu , #PDL