Paleologu: Prostia celorlalti, un factor mai important decat inteligenta noastra - USL va ajunge sub 50%

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:51 2621 citiri

"Alianta Romania Dreapta nu trebuie sa se imbete cu apa rece, sa nu-si faca iluzii c-o sa ajunga la 30%, un scor de peste 20% este cat se poate de onorabil", spune deputatul PDL, Theodor Paleologu.

"Prostia celorlalti este un factor mai important decat inteligenta noastra, contraperformanta USL la guvernare e atat de manifesta, incat e foarte probabil sa ajunga sub 50%", a declarat Paleologu, intr-un interviu pentru RFI Romania.

Alianta Romania Dreapta a fost lansata oficial in acest week-end. ARD isi propune "sa combata cu eficienta in alegeri", spune Theodor Paleologu.

"Ce obiectiv isi propune orice alianta? Acela de a combate cu eficienta in alegeri. E vorba de a reprezenta o alternativa pe partea dreapta, la puterea actuala. In cursul timpului, in 20 si ceva de ani de democratie, sa-i spunem, post-comunista, totdeauna au aparut aliante (...).

S-ar parea ca asta e o formula care in Romania este mereu de actualitate. E o particularitate romaneasca, pentru ca in alte tari nu veti vedea aceasta practica constanta a aliantelor (...). Sigur, e vorba si de un anumit confuzionism ideologic, pentru ca daca te uiti la Uniunea Social Liberala, e o struto-camila, asa cum a fost si Conventia Democrata in anii '90. Macar din acest punct de vedere e un lucru bun legat de Alianta Romania Dreapta, ca fiind compusa dintr-un partid principal si niste partidulete mai mici, nu poate sa fie atat de confuz ideologic, cum se intampla destul de des in politica romaneasca", a mentionat democrat-liberalul.

Theodor Paleologu spune ca "in PDL, nu toata lumea este la fel de incantata de aceasta alianta (ARD)".

"Pentru mine, personal, aceasta prezenta a PNTCD-ului alaturi de noi e foarte pretioasa, nu in ultimul rand pentru ca bunicul meu a fost deputat si demnitar PNT, in anii '20-'30. Forta Civica este un partid care aduna pe langa Mihai Razvan Ungureanu, care este personajul-cheie in acest partid, sunt oameni foarte valorosi, unii dintre ei foarte tineri, unii dintre ei provin din alte partide, din PNL, din PDL, din PNTCD, sunt oameni veniti din orizonturi foarte diferite, pentru ca au o speranta legata in mod evident de destinul eventual prezidential al lui Mihai Razvan Ungureanu", adauga deputatul PDL.

Citeste mai multe despre Paleologu: Prostia celorlalti, un factor mai important decat inteligenta noastra - USL va ajunge sub 50% pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News