Paleologu: Mircea Diaconu este bun actor in roluri de prost. Si a gasit pe altii mai prosti

Marti, 27 August 2019, ora 10:52 14010 citiri
Foto: Facebook/Theodor Paleologu

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Theodor Paleologu, a sustinut, luni seara, ca Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE si ProRomania la prezidentiale, ar fi un actor bun, dar in roluri de prost.

"Mircea Diaconu este bun actor in roluri de prost. Si a gasit pe altii mai prosti: ALDE si ProRomania n-au fost in stare sa genereze o candidatura cat de cat plauzibila", a scris Theodor Paleologu pe Facebook.

Apoi, candidatul la alegerile prezidentiale a notat ca atacul sau nu se indreapta catre Diaconu direct, ci mai mult catre ALDE si ProRomania.

"Nota Bene: Tinta nu e atat Diaconu, cat ALDE si ProRomania (stiu, e plicticos sa tot explici ironii) ", a punctat el.

Apoi a revenit cu o alta postare, dupa ce mai multe persoane l-au criticat pentru reactie.

"Vad ca unele spirite delicate s-au sifonat de faptul ca am utilizat cuvinte ingrozitoare in precedenta mea postare: 'prost' si 'prosti' ('vai, vai, domnule Paleologu, va credeam un om cult si manierat, va credeam un diplomat').

Consider ca studierea prostiei omenesti e o tema imensa a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.) . Am scris si am tinut cursuri pe aceasta tema. Cred, de asemenea, ca prostia e principalul factor explicativ in politica romaneasca. E o valoare sigura. Mereu poti miza pe prostia adversarului.

Evident ca am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scarile Ateneului si am fost incantat de sustinerea pe care i-o acorda ALDE si Pro Romania", a notat Paleologu.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com