Paleologu: Iohannis e incantat sa intre cu Dancila in turul doi si face toate eforturile s-o ridice. Sunt calcule meschine, cu efect de bumerang

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 21:20 4289 citiri
Foto: Facebook Theodor Paleologu

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Theodor Paleologu, sustine ca presedintele Klaus Iohannis face toate eforturile pentru a intra in turul doi cu Viorica Dancila, precizand ca astfel de calcule sunt "meschine" si pot avea efect de bumerang.

Theodor Paleologu a spus, vineri, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca daca ar fi fost presedinte, nu ar fi numit-o pe Viorica Dancila in functia de premier, precizand ca strategia lui Klaus Iohannis a fost ca prin aceasta mutare sa compromita "iremediabil" PSD-ul.

Paleologu a amintit ca in 2016, presedintele Klaus Iohannis, prin comportamentul sau "subtil si ingenios", a reusit contraperformanta sa duca PSD la un scor urias, dupa ce, in 2014, a castigat detasat prezidentialele.

"Este o contraperformanta extraordinara ca in 2014 sa castigi cu o diferenta de un milion de voturi, iar doi ani mai tarziu sa obtina PSD un scor pe care nu l-a mai avut niciodata inainte. Este un fapt. Eu nu as fi numit-o pe Dancila prim-ministru. Domnul Iohannis e incantat sa fie doamna Dancila in turul doi si face toate eforturile posibile s-o ridice. Numai ca genul asta de calcule sunt meschine si au efect de bumerang. A numit-o pe Dancila gandindu-se numai si numai la realegerea lui ca presedinte, iar acum, iaca pozna. Avem o situatie grotesca. Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras in hohote", a afirmat Paleologu.

Candidatul PMP a declarat ca este "foarte pagubos cand un presedinte nu are in cap decat realegerea lui pentru al doilea mandat".

Paleologu a precizat ca, daca va castiga prezidentialele din acest an, nu va viza un al doilea mandat in 2024.

"Dupa 25 noiembrie nu voi viza o candidatura la alegerile din 2024. Nu spun asta ca sa fiu simpatic si sa spuna lumea; vai, ce tip modest e Paleologu. Motivul e altul: am convingerea ferma ca nu esti credibil ca arbitru, ca mediator, daca lumea te banuieste ca ai un plan pentru competitia care urmeaza. E un angajament pe care mi-l iau", a precizat Paleologu.

Theodor Paleologu e candidatul PMP la prezidentiale. Basescu spera sa-i incurce pe Barna si Dancila

Paleologu: Dancila trebuie sa isi delege atributiile, pentru ca este in campanie electorala

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com