Paleologu: "Fraudele la congres sunt gata dovedite". Riscurile ruperii PDL

Marti, 26 Martie 2013, ora 15:23
7751 citiri
Paleologu: "Fraudele la congres sunt gata dovedite". Riscurile ruperii PDL
Foto: Romania Libera

Deputatul PDL Theodor Paleologu spune ca exista certitudinea unor fraude la congresul partidului din 23 martie si ca, din aceasta cauza, unii dintre colegii democrat-liberali au scazut in ochii sai.

Cu toate astea, fostul ministru a precizat pentru Ziare.com ca nu are de gand sa plece din partid in acest moment, doar ca "nu va mai trage" pentru oamenii responsabili de asa ceva, mai ales ca stie parerea lui Vasile Blaga despre "intelectuali".

El spera ca Partidul Democrat Liberal nu se va rupe, intrucat, daca apare un nou partid, voturile se vor imparti nu in 2, ci in 4, astfel incat exista riscul sa existe formatiuni care au 5% fiecare.

Deputatul de Bucuresti nu are nicio parere despre aparitia Miscarii Populare si spune ca, pana sa vorbim daca aceasta va face PDL sa piarda voturi, partidul a pierdut deja in urma unui congres organizat prost.

Paleologu a fost sustinator al motiunii Elenei Udrea, cea care a pierdut alegerile din PDL in fata lui Vasile Blaga, dar care acuza fraude masive produse la conventie.

Citeste mai jos raspunsurile date Ziare.com de Theodor Paleologu:

Se rupe PDL dupa alegerile astea cu scandal?

Sper ca nu. Cand se rupe un partid in doua, voturile nu se impart in doua, ci in patru. Riscam sa avem doua formatiuni situate fiecare in jur de 5%. Sunt tari sefii nostri...

Daca se dovedeste ca au fost fraude la congres, ati pleca din partid?

Pai, unele sunt gata dovedite. Nu, in acest moment, nu imi pun problema unei plecari din partid. Dar nici nu am de gand sa trag pentru niste oameni care au scazut in ochii mei. Daca astia sunt oamenii care ii plac lui Blaga, sa se descurce cu ei. Ca de "intelectuali" stiu ce parere are...

Se naste Miscarea Populara care, in mod evident, va fi un nou partid. Ce mai ramane acum la PDL? Va fi el parasit de electoratul fidel lui Traian Basescu, va pierde alegatori?

Am auzit si eu ca Sebastian Lazaroiu e primul membru al acestei fundatii. In rest, nu stiu nimic si nici nu ma omoara curiozitatea.

Partidul a pierdut deja in urma congresului. Este responsabilitatea exclusiva a organizatorilor.

Cum vedeti Miscarea Populara, ce credeti ca va schimba pe scena politica?

N-am nicio parere despre aceasta fundatie. Om vedea...

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Paleologu fraude congres PDL, #Paleologu rupere PDL , #PDL