Paleologu: Eu sunt zgarcit cu banul public

Marti, 17 Martie 2009, ora 20:36 1152 citiri

Fondurile alocate in acest an pentru proiectele culturale si culte reprezinta doar jumatate din sumele alocate in 2008, cererile de finantare depasind cu aproape 35 de milioane de lei posibilitatile ministerului.

"Eu sunt zgarcit cu banul public. Cred, insa, ca se pot face, totusi, lucruri mari cu bani putini", a declarat ministrul Culturii Theodor Paleologu intr-o conferinta de presa tinuta marti.

Sumele alocate pentru 2009 pentru proiectele culturale se ridica la 22 milioane de lei, fata de 42 de milioane anul trecut, in timp ce pentru culte a fost alocata doar jumatate din suma de 270 de milioane de lei, de care au beneficiat anul trecut.

Ministrul Culturii a anuntat ca, in aceste conditii, toate preturile pentru evenimentele culturale de marca vor trebui negociate la sange.

De asemenea, acesta a spus ca printre prioritatile ministerului se afla lucrarile de restaurare a monumentelor istorice, actiune ce se incadreaza in proiectul mai amplu de protejare a patrimoniului national.

Totodata, Paleologu a precizat ca nu a fost inca demarat controlul la Opera Nationala din Bucuresti, solicitat, pe 11 martie, de catre membrii Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor de Federatia Sindicatelor Artistilor Interpreti din Romania, in vederea constatarii unor ilegalitati semnalate.

In schimb, a anuntat ca a semnat un memorandum cu privire la suplimentarea fondurilor pentru reabilitarea Teatrului National din Bucuresti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News