Paleologu: Era mai bine daca il lasam pe Ponta sa copieze Constitutia dupa cea franceza

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 11:36 3552 citiri

Theodor Paleologu, candidatul ARD pentru un post de deputat in colegiul 9 din Bucuresti, a declarat, cu ironie, pe o retea de socializare, ca era mai bine daca premierul Victor Ponta copia Constitutia Romaniei dupa cea franceza.

"Discutand ieri (sambata - n.r.) despre revizuirea Constitutiei, mi-am dat seama ca mi-a mai ramas ceva bun de spus despre Victor Ponta (sufeream, pentru ca nu mai gaseam nimic).

Ei bine, care-i baiul cu Constitutia noastra? Ca am copiat-o dupa cea franceza, dar am copiat-o prost, introducind grave elemente de incoerenta. Cu Ponta, poate, am fi avut o Constitutie copy-paste integral, fara interpolari inutile si inepte. Era mai bine", a scris Paleologu, pe contul sau de Facebook.

In programul de guvernare al USL este trecut ca obiectiv modificarea Constiutiei. Printre principalele schimbari se numara "lipsa cvorumului de prezenta necesar validarii referendumului".

Program de guvernare USL: stop traseismului, justitie libera, modificarea Constitutiei

De asemenea, se doreste ca "presedintele sa fie obligat sa tina cont, in procesul de desemnare a candidatului pentru functia de prim-ministru, de majoritatea parlamentara rezultata in urma negocierilor politice (ante sau post-electorale), in conditiile in care nu exista un partid sau o alianta politica care a obtinut majoritatea absoluta".

"Presedintele sa desemneze pentru functia de prim-ministru persoana propusa de partidul sau alianta politica care a obtinut peste 50% in alegerile legislative", se mai arata in programul de guvernare al USL.

Atacul lui Paleologu nu este singular. Recent,in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, el a declarat ca "va fi groaznic" daca USL va obtine majoritate covarsitoare la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Paleologu: Va fi groaznic daca USL are majoritate covarsitoare - Interviu Ziare.com

"Vor conduce discretionar si sfidator, asa cum au inceput deja, dar si mai rau. Oricat de pesimiste ar fi profetiile mele, sunt convins ca le vor depasi", ne-a declarat Paleologu.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com