Paleologu, despre PDL si uninominalul pur: Calci pe grebla si te pocneste direct in nas

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 00:20
3898 citiri
Paleologu, despre PDL si uninominalul pur: Calci pe grebla si te pocneste direct in nas
Foto: Facebook

Vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, considera ca apetenta partidelor pentru uninominal, inclusiv a PDL, se poate compara cu calcatul pe grebla, care te pocneste direct in nas.

"Inteleg calculul politic, dar s-ar putea sa se transforme intr-un gag: calci pe grebla si te pocneste coada greblei direct in nas. Cam asta pateste PDL-ul care a tot sustinut 'votul uninominal pur', la fel risca sa pateasca si PNL-ul in urmatorii ani sau poate chiar mai repede.

Ce spuneam? Politica romaneasca e ca un meci de fotbal intre echipe foarte slabe. Castigi numai pe autogolurile adversarului", scrie Theodor Paleologu pe pagina personala de Facebook intr-un text publicat marti, intitulat "Votul majoritar intr-un singur tur sau 'sa facem prostia pana la capat'".

Nastase, despre uninominal: USL urmeaza directivele lui Basescu. Ce punct slab are legea

Liderul PDL marturiseste, pe un ton ironic, ca i-a placut discursul de marti al presedintelui PNL Crin Antonescu si explica si de ce: "Mi-a placut discursul lui Crin Antonescu. A fost onest. In substanta a spus asa: 'facem aceasta lege acuma, desi stim ca e proasta, si vom face alta mai tarziu, cand vom ramane singuri in Parlament'. E o logica politica de eliminare a 'adversarului principal', care in viziunea sa este, evident, PDL-ul, Basescu & Co.

Mi-a placut Antonescu si atunci cand a criticat alegerea primarilor dintr-un singur tur. Are dreptate, este o prostie. Si atunci hai sa facem prostia pana la capat si sa alegem si parlamentarii tot dintr-un singur tur".

PDL ataca uninominalul la Curtea Constitutionala: USL si-a legiferat dispretul fata de romani

Legea electorala Ponta-Antonescu a fost votata, marti, de Camera Deputatilor, camera decizionala, si urmeaza sa mearga spre promulgare dupa ce Curtea Constitutionala isi va exprima punctul de vedere asupra sesizarii PDL. De asemenea, este posibil ca presedintele Traian Basescu sa o reintoarca in Parlament, stiut fiind ca el a fost initiatorul referendumului din 2009.

Legea a fost votata de deputatii USL, UNPR si cei ai minoritatilor, in timp ce UDMR s-a abtinut de la vot, iar PDL a votat impotriva. Legea este puternic contestata si de organizatiile neguvernamentale, care considera ca noul sistem de vot incalca principiile democratiei si Constitutia.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Theodor Paleologu uninominal grebla pocneste nas, #uninominal IUSL trecut Parlament, #lege electorala uninominal , #PDL