Paleologu: Daca Blaga e caporal, eu sunt copil de trupa

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 21:39 1710 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul Theodor Paleologu a afirmat, luni, la Constanta, ca doreste ca prin motiunea sa, "Privind spre viitor", pe care a prezentat-o in cadrul Colegiului Director Judetean al PD-L, sa atraga atentia asupra starii culturii romanesti.

"Aduc in plus o mai mare precizie asupra unor domenii anume. E vorba de acele domenii purtatoare de viitor, asa cum am spus in textul motiunii. E o insistenta in plus asupra unor domenii subfinantate de multa vreme, cum ar fi cercetarea, cultura, educatia, invatamantul superior, domenii care sunt extrem de importante pentru viata unei natiuni si chiar pentru prosperitatea economica. Am o abordare, daca vreti pragmatica, asupra acestor domenii", a precizat Paleologu.

Intrebat cum priveste sustinerea pe care presedintele Traian Basescu a afirmat-o fata de contracandidatul sau Emil Boc in cursa pentru presedintia PD-L, Theodor Paleologu a sugerat ca nu priveste cu inversunare aceasta competitie politica.

"Nu ma deranjeaza acest lucru, nu ma consider nedreptatit, daca vreti un raspuns pe tema asta, fiind si eu unul dintre candidati, ar putea exista ideea ca ma revolt impotriva unei asemenea situatii, dar nu e cazul deloc", a spus Paleologu.

Cat despre eticheta de caporal, pusa lui Blaga, fostul ministrul Culturii a afirmat ca o priveste cu umor.

"Atunci, daca dansul este caporal, eu sunt copil de trupa", a concluzionat Theodor Paleologu.

Fostul ministru al Culturii afirma explicit ca acest domeniu sufera de o subfinantare cronica.

"In ceea ce priveste actualul Guvern trebuie sa tinem cont de constrangerile contextului si anume criza economica. Am spus-o si cand eram ministru, Cultura este scandalos subfinantata. E vorba de 0,12% din PIB. Comparati cu 1% in Franta, dar sigur Franta are alta forta financiara.

Dar sa comparam cu Cehia 0,7 sau cu Grecia 0,56. Chiar si atunci cand eram ministru am spus ca e vorba de o subfinantare scandaloasa, dar ca inteleg contextul, inteleg contextul economic, care evident este foarte limitant. Subfinantarea acestor domenii atat de importante e foarte veche, la noi. Si mie mi s-a parut ca celelalte motiuni nu sunt destul de precise in privinta acestor domenii, nu ca ar fi neglijate total, dar nu e destul precizie in ceea ce spun in aceste chestiuni", a afirmat Paleologu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News