Paleologu, curtat de PNL: Nu am vrut sa ingros cohorta Becali de intelectuali liberali

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 08:32 2095 citiri
Foto: Arhiva

Theodor Paleologu, candidatul ARD pentru un post de deputat in colegiul 9 din Bucuresti, a dezavaluit ca a fost ofertat sa treaca in randurile liberalilor. Pedelistul a precizat insa ca nu a acceptat oferta, pentru ca nu a vrut sa ingroase "cohorta Becali de tineri intelectuali liberali".

"Democratia romaneasca pare destul de departe de a se maturiza. Sunt 97 de parlamentari care si-au parasit partidul sub drapelul caruia au fost alesi in 2008. Daca scoatem parlamentarii UDMR si pe cei ai minoritatilor avem, ca sa fiu dragut, o mobilitate parlamentara de 25%", a declarant Theodor Paleologu, la Realitatea Tv.

Democrat-liberalul a precizat sa a fost "foarte magulit" si a apreciat intentia, pentru ca evident "era o intentie amabila fata de mine" si "se gandeau in primul rand la supravietuirea mea politica".

"In mintea lor urmau sa castige si daca imi faceau aceasta oferta era o maniera de a avea grija de mine. Am fost foarte placut impresionat, mi s-a parut un act de gentilete, numai ca nu am vrut sa fiu al 98-lea care trece dintr-o parte in alta", a explicat Paleologu.

Acesta a subliniat insa ca nu a vrut sa ingroase "cohorta Becali de intelectuali" din tabara liberalilor.

"Eu nu am vrut, cum sa spun, sa ingros cohorta Becali de intelectuali ai PNL. Pe de alta parte, va spun foarte sincer, da, as fi avut mai multe sanse daca as fi fost candidat din partea PNL, probabil aveam peste 50% in Colegiul 9. Insa, la urma urmei, conteaza atat de mult sa fii deputat?

Nu, va spun sincer, chiar nu. Eu cred ca este mult mai importanta credibilitatea regimului democratic pe de-o parte, si pe de alta parte vreau sa ma uit in oglinda cu incantare (...). Plus, va spun ceva, adica schimbi un drac cu alt drac. Chiar nu merita. Un PNL pe care il stiu din interior foarte bine", a conchis Paleologu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News