Paleologu: Basescu e Maradona, are baraka

Duminica, 01 Mai 2011, ora 20:48 1820 citiri
Foto:Adevarul

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, l-a comparat pe presedintele Traian Basescu cu fostul mare fotbalist argentinian Diegor Armando Maradona, cel considerat de multi drept cel mai bun jucator din istorie.

Deputatul PD-L a povestit ca fiul sau Mihai a desenat, pe vremea cand era in Danemarca, doua echipe de fotbal care jucau foarte prost si dadeau goluri cu mana, comparandu-le cu politica romaneasca, moment in care el a spus ca "da, dar noi il avem pe Maradona. Traian Basescu e Maradona", a povestit Paleologu la emisiunea "Romania politica" de la Realitatea TV.

Anterior, el spusese despre Basescu faptul ca a ridicat si renascut partidul, iar multi dintre membrii PD-L sunt "loialisti" pentru ca acesta a demonstrat ca are "baraka", un cuvant arab care desemneaza norocul si binecunvatarea.

"Are Baraka, cum spun arabii, are noroc, are mana. De asta membrii de partid cred ca va veni cu ceva", a spus el, referindu-se la cursa din PD-L si la o eventuala schimbare de premier.

In momentul in care fostul ministru al Muncii, Theodor Athanasiu, a declarat ca "Basescu e un corijent in politica romaneasca", Paleologu a spus ca "ceilalti sunt repetenti".

El a aparat si caracterizarea de "pleasca" pe care i-a facut-o lui Basescu. "Mi-am permis o licenta. Nu am tradat cu nimic gandul lui Machiavelli - politica e jumatate noroc, jumatate virtute".

El a vorbit si despre caracterizarea facuta lui Vasile Blaga de catre Basescu, cel care l-a facut "caporal" pe acesta.

"Am mai spus-o, daca Blaga e caporal, eu sunt copil de trupa. Sper cu asta sa trezesc instinctul matern al doamnelor din PD-L, poate devin general de brigada", a mai spus Paleologu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News