Aviz favorabil si pentru Theodor Paleologu la Cultura

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 15:37 1222 citiri

Senatorii si deputatii din Comisiile reunite pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa si cele ale drepturilor omului, au dat sambata, un aviz favorabil pentru democrat-liberalul Theodor Paleologu, propus pentru functia de ministru al culturii si cultelor.

In favoarea lui Paleologu au votat 31 de senatori si deputati, iar 'impotriva' sase. Votul a fost secret cu buletine.

In timpul audierilor, Theodor Paleologu si-a enuntat principalele obiective pe care le va avea in vedere pe durata mandatului sau de ministru al culturii si cultelor. Astfel, o prioritate este, pentru democrat-liberal, protejarea patrimoniului national.

'Noi avem o lege privind patrimoniul national, insa, in opinia mea, este vorba doar de un schelet, care nu are prea multa substanta. Este un cadru legislativ ce trebuie imbunatatit. Aceasta va fi si prioritatea mea', a spus Paleologu.

Un alt obiectiv al lui Theodor Paleologu il reprezinta promovarea valorilor minoritatilor nationale.

'Consider ca minoritatile nationale sunt un factor de diversitate care trebuie sa constituie o prioritate pentru MCC. Si ca ambasador eu am realizat expozitii ale unor artisti maghiari sau romi. Asa ca nu ma voi abate, ca ministru al culturii, de la linia promovarii minoritatilor nationale', a mentionat democrat-liberalul.

El a vorbit in timpul audierilor si despre parteneriatul dintre stat si culte in ce priveste asistenta sociala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News