Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv

Vineri, 27 Martie 2015, ora 20:43
3340 citiri
Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv
Foto: Facebook/Theodor Nicolescu

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro in care a fost arestat preventiv fostul presedinte ANI Horia Georgescu.

Hotararea de vineri a magistratilor de la ICCJ nu este definitiva, insa este executorie.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost retinut

Nicolescu a ramas fara imunitate, miercuri dupa-amiaza, colegii sai din Camera Deputatilor incuviintand cererea DNA privind arestarea sa.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a ramas fara imunitate - poate fi arestat (Video)

Procurorii DNA au cerut, in 19 martie, incuviintarea retinerii si arestarii deputatului liberal Theodor Nicolescu, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale, in care Horia Georgescu a fost arestat.

Liberalul este acuzat de savarsirea unei infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, se arata intr-un comunicat DNA remis joi Ziare.com.

Potrivit DNA, Nicolescu, care la momentul respectiv detinea functia de vicepresedinte al ANRP si calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a pretins de la trei persoane 5% din totalul actiunilor pe care acestea urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la ANRP.

In schimbul banilor, deputatul PNL, prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire.

Astfel, dupa ce a solutionat un dosar de despagubire referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentand bani si contravaloarea actiunilor.

Banii au fost remisi in general, in transe de pana la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul, mai arata DNA.

Deputat PNL audiat din nou la DNA in dosarul despagubirilor ilegale ale ANRP

In acest dosar, deputatul PNL este urmarit penal si pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, incepand de marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Theodor Nicolescu arestat, #Theodor Nicolescu ANRP, #Theodor Nicolescu arestat Horia Georgescu , #arestat