Trupa romaneasca, revelatia unui festival britanic, mesaj pentru Guvern: Rusine!

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 16:32
5864 citiri
Trupa romaneasca, revelatia unui festival britanic, mesaj pentru Guvern: Rusine!
Foto: reverbnation.com

Trupa romaneasca Liverpool Band a fost revelatia Beatle Week Festival, un festival cu traditie in Liverpool, dedicat trupei Beatles, interpretarea lor fiind catalogata de organizatori ca fiind esenta a ceea ce a insemnat legendara trupa britanica.

Insa, asa cum de numarate ori ne-am obisnuit ca se intampla, ei sunt extrem de putin cunoscuti in tara si, desi au reprezentat cu onoare Romania, Guvernul nu le-a oferit sustinere, trebuind sa suporte singuri cheltuielile.

"Intoarcerea in tara ne-a adus multa tristete, constatand ca presa romana n-a schitat nici cel mai mic gest fata de acest eveniment. Nu putem trece nici peste faptul ca statul roman, in afara de transferul aeroport-gara, asigurat cu un microbuz al ambasadei din Londra, nu ne-a sustinut cu absolut nimic, toate cheltuielile fiind suportate din buzunarele membrilor trupei.

Intr-o tara in care tocmai s-au aruncat pe fereastra 20 de milioane de euro, sa nu se poata gasi o resursa de 5.000 de euro pentru ceea ce am infaptuit noi la acest festival, e dincolo de imaginatie si nu se poate cataloga decat asa: RUSINE!!! Cu toate astea, ne-am reprezentat tara cu demnitate si cinste", se arata intr-un comunicat al trupei Liverpool Band, remis Ziare.com.

Managerul festivalului: Am ascultat sute de trupe, dar voi chiar ati reusit sa ma impresionati

Trupa Liverpool din Romania a fost cotata atat de public, cat si de organizatori si ceilalti artisti drept cea mai buna de la Beatle Week Festival, festival ce s-a desfasurat in perioada 22-28 august la Liverpool si care a reunit pe scena peste 60 de formatii si solisti din 20 de tari, Romania fiind singura tara din fostul bloc comunist reprezentata.

"Am castigat fani din intreaga lume (Brazilia, Germania, Norvegia, Suedia, Rusia, Italia, Anglia, Turcia, Finlanda, etc). Sugestiv a fost gestul unui fan din Italia care, dupa finalul unui recital, a intrat in cabina noastra, a ingenunchiat cu piciorul drept, si-a scos palaria si a spus: 'Thank you! That's all!' (Multumesc! Atat!, n.red.), apoi s-a ridicat si a plecat", se arata in comunicatul trupei.

Mai mult, managerul festivalului, Bill Keckle, a fost atat de impresionant de recitalul romanilor, incat a simtit nevoia sa urce pe scena si sa anunte publicul ca a asistat la ceva deosebit.

"You can try to imitate the Beatles, their hair, their look, you can wear moustaches for Sgt. Peppers', but, to me, playing Beatles is playing from the heart. And this is exactly what theese guys did! I've been a Beatles fan for decades, and i found that their music is about playing from the heart (Poti sa ii imiti pe Beatles, tunsoarea, modul in care arata, poti sa porti mustata pentru SGT. Peppers', insa, pentru mine, sa canti Beatles inseamna sa canti din inima. Si exact asta au facut acesti baieti! Sunt fan Beatles de zeci de ani si am descoperit ca muzica lor asta inseamna, n.red.)", a spus pe scena Bill Keckle.

El a simtit nevoia sa le spuna si romanilor in particular asta, declarandu-i solistului ca a "ascultat sute de trupe la acest festival, dar voi chiar m-ati impresionat".

Liverpool Band, la Alma de Cuba (clubul in care Sir Paul McCartney isi serbeaza aniversarile in ultimii ani)

A.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liverpool Band Beatles tribut, #Liverpool Band Beatle Week Festival, #artisti romani bani guvern , #stiri The Beatles