Pret record pentru o suvita de par a lui John Lennon

Luni, 22 Februarie 2016, ora 12:172155 citiri
Pret record pentru o suvita de par a lui John Lennon
Foto: Hepta.ro

Membrii trupei Beatles au revolutionat nu doar muzica, ci si tunsorile. Un fan al trupei a cumparat in weekendul trecut o amintire a acestei schimbari revolutionare: o suvita din parul lui John Lennon taiata in 1966.

Suvita, de circa 10 centimetri lungime, taiata din celebra tunsoare castron, a fost vanduta sambata la licitatie de casa Heritage Auction din Dallas au Texas, pentru 35.000 de dolari, relateaza EFE.

Chitara lui John Lennon, scoasa la licitatie

"Este cea mai lunga mesa de par a lui John Lennon vanduta vreodata la licitatie", a declarat intr-un comunicat directorul casei, Garry Shrum. "Acest pret record demonstreaza, de 50 de ani, dragostea si fascinatia oamenilor fata de Lennon si Beatles", a adaugat acesta.

Colectionarul britanic Paul Fraser a obtinut pretioasa relicva, taiata in 1966 la Hamburg de un frizer german, Klaus Baruck. Acesta a pastrat-o, consemnand chiar evenimentul intr-un ziar local.

John Lennon, pericol public: ce comportament avea artistul in tinerete

John Lennon se pregatea atunci sa turneze filmul "Help!" regizat de Richard Lester. El a jucat rolul unui ofiter din al Doilea Razboi Mondial.

In cadrul primei licitatii, un bilet nefolosit la primul concert al trupei Beatles in SUA, la Washington in 1964, a fost vandut cu 30.000 de dolari.