Paul McCartney compune muzica pentru emoticoanele de pe Skype

Joi, 11 Februarie 2016, ora 16:15
1637 citiri
Paul McCartney compune muzica pentru emoticoanele de pe Skype
Foto: Twitter/Paul McCartney

Fostul membru al grupului Beatles Paul McCartney a compus piese de mare succes la nivel mondial, iar miercuri a anuntat ca se lanseaza intr-un gen diferit: piese mult mai scurte decat de obicei, care insotesc emoticoanele de pe Skype.

"La inceput mi-am spus ca propunerea este ciudata: sa fie oare bine pentru mine? Si apoi m-am gandit 'de ce nu'? Ar fi ceva plin de haz, nou si simpatic", spune cantaretul britanic intr-un videoclip postat pe Internet, relateaza AFP.

Filmul il prezinta la lucru in propriul studio, creand acorduri scurte pentru reprezentarea a 20 de emotii, de la note blande de xilofon la sunete de chitara mult mai agresive. Multe din aceste acorduri vor fi lansate pana la Sfantul Valentin.

Paul McCartney arata intr-un interviu postat pe site-ul sau ca gaseste proiectul amuzant, dar si destul de complex "fiindca trebuie comprimata interpretarea muzicala a unei emotii in mai putin de cinci secunde". Acordurile cel mai greu de redat au fost cele asociate, potrivit lui, emoticoanelor reprezentand flirtul si inrosirea obrajilor.

"A fost ca si cum ai face un imens puzzle de cuvinte incrucisate ca sa gasesti toate solutiile. In acelasi timp a fost un proces muzical, asa ca a fost un exercitiu bun pentru mine in studio", a adaugat cantautorul.

Paul McCartney (73 de ani), care utilizeaza el insusi emoticoane in mesajele trimise apropiatilor, a fost mult timp interesat de experimente muzicale. Recent a trecut la alte genuri muzicale, alaturi de rapperul Kanye West si vedeta R&B Rihanna.

Colaborare inedita intre Rihanna, Paul McCartney si Kanye West

Membrii grupului Beatles aveau obiceiul sa compuna piese destul de scurte: cantecele "She Loves You", "Love Me Do" sau "I Want to Hold Your Hand" au mai putin de doua minute, toate fiind insa piese de neuitat. Cea mai lunga melodie a lor a fost "Revolution 9" de pe "The White Album" (1968), care dureaza peste opt minute. La polul opus se afla "Her Majesty" de pe albumul "Abbey Road", de numai 23 de secunde, incheie AFP.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Paul McCartney emoticoane Skype, #Paul McCartney muzica Skype, #Paul McCartney muzica emoticoane Skype , #stiri The Beatles