Cati bani aduce in prezent trupa Beatles orasului Liverpool

Marti, 09 Februarie 2016, ora 13:543195 citiri
Cati bani aduce in prezent trupa Beatles orasului Liverpool
Foto: Facebook/The Beatles

Legendara trupa Beatles continua sa aduca bani orasului Liverpool, circa 82 de milioane de lire sterline pe an. Estimarile arata insa ca suma va creste in viitor.

Un studiu recent realizat de universitatile Liverpool si John Moores arata ca simpla existenta, in istoria orasului, a acestei trupe sustine 2.335 joburi anual, informeaza ContactMusic.

Vaduva lui John Lennon, dezamagita. Nu-l mai iubesc oamenii pe solistul Beatles?

Chiar daca trupa s-a destramat in urma cu 46 de ani, numai doi dintre membrii sai mai fiind in viata, Paul McCartney si Ringo Starr, economia locala continua sa creasca de pe urma Beatles, pe masura ce hiturile acesteia devin din ce in ce mai populare in tari ca Brazilia si China.

In plus, exista si multe fan cluburi in Europa si SUA, organizandu-se periodic excursii in orasul de bastina al Beatles.

Biserica Fr. Barnabas, de exemplu, loc in care cei patru mergeau sa repete, este unul dintre multele obiective vizitate de fanii trupei.

Impactul trupei asupra orasului nu este negat nici de primarul Liverpool-ului, Joe Anderson. "Toata lumea stie ca The Beatles a avut un mare impact asupra trecutului orasului, insa acum stim exact care e", a spus acesta, dand asigurari ca Liverpool-ul nu va uita de cei patru nici in viitor. Exista chiar planuri de a lega anumite zone din oras si mai tare de numele trupei, prin rebotezarea unor zone.