Româncă provocată să găsească asemănări Thassos cu Eforie: „România e țara mea și o iubesc, dar nu se compară deloc”

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 11:40
7193 citiri
Româncă provocată să găsească asemănări Thassos cu Eforie: „România e țara mea și o iubesc, dar nu se compară deloc”
Imagine postată de o turistă româncă aflată în Thassos FOTO Forum Thassos/Facebook

Dezbaterea stârnită în mediul online de Dan Negru, care a spus că „litoralul grecesc pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90” continuă să aibă ecouri în mediul online.

Pe grupul de Facebook Forum Thassos, un român a postat o fotografie cu aglomerația de pe o plajă din Eforie, cerându-le internauților să spună care sunt diferențele dintre Eforie și Tshassos.

„Am observat destul de des aici pe grup comparații între Thassos și Eforie. Azi mi-a apărut pe wall poza asta care înțeleg că e de la Eforie, de azi. Să mă iertați dar eu personal nu prea văd asemănările. Deloc.

Mă interesează să aflu de exemplu cum e peisajul, cum e mâncarea, cum e ospitalitatea, calitatea aerului, calitatea apei...Că din poza asta repet, mi se pare o greșeală să afirmi că "în Thassos este ca la Eforie". Sigur, poza nu are nicio legătură cu Thassos, doar că mulți dintre voi tot repetați obsesiv comparația...Poate mă ajutați să înțeleg de ce?”, a scris autorul postării.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar cele mai multe spun că nu poate fi făcută o comparație între Thasssos și Eforie.

„Sunt asemănări destule, de exemplu lumea poartă slipi, și la Thassos și la Eforie. Româna e cea mai vorbită limbă. Apa e udă și acolo...etc”, a scris, ironic, o membră a grupului.

„Grecia este unică prin frumusețea peisajelor iar turiștii mereu revin în vacanțe în locurile frumoase unde se simt bine și asta spune totul. Cei care încearcă să spună lucruri negative este doar invidie, răutate. E mai ușor să critice pe alții decât cea ce au în jurul lor”, a comentat o altă româncă.

„Nu că aș fi de acord cu comparația, dar încerc să dau o explicație: unele plaje din Thassos sunt mici, aglomerate și pline de români, unii dintre ei, lipsiți de bun simț. Probabil că la asta se reduce comparația respectivă”, a fost o altă reacție.

„România e țara mea și o iubesc dar nu se compară deloc Eforie cu Thassos. Mai avem multe de învățat. Curățenia și ospitalitatea e la ea acasă în Grecia. În România nu va fi prea curând. Trist dar adevărat. Nu ne mai comparați cu alte țări că suntem la coadă în privința multor lucruri. Concediu plăcut tuturor!!”, a scris o româncă într-un mesaj care însoțește o superbă fotografie din Thassos.

Un român aflat în vacanță la Eforie a intervenit în discuție spunând că „nu suportă comparație cu Grecia, indiferent de destinație”. „A fost ultimă dată când am oferit litoralului românesc o șansă”, a comentat bărbatul.

„Ce glumă proastă! Locuiesc într-o zonă apropiata de Eforie....nici într-o sută de ani nu va ajunge Eforie la 10% din ce este în Thassos. In afara de priveliștile și geografia diferite, Eforie are: mizerie cât cuprinde, maneliști și manele cât cuprinde, aglomerație maximă și lipsa de bun simt, și de servicii. Niciodată nu se va putea compara Eforie cu Thassos”, a scris Emilia.

„Singurul element comun între cele două locații este soarele. Atât”, este concluzia unui alt membru al grupului Forum Thassos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluţii digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz, din cauza turiştilor. Traseul...
Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Comandament special la ANPC pentru ”o vacanță sigură” de Paşte şi 1 Mai
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează, în perioada 15-30 aprilie 2024, Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale, structură special creată pentru...
#thassos, #turisti, #comparatie, #Eforie , #turisti