Tezaur prețios din timpul împăratului Constantin: Neobișnuita comoară descoperită după 1700 de ani VIDEO

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 01:16 5488 citiri
Tezaur descoperit într-un vas din Elveția FOTO: The History Blog

Un arheolog amator a reușit să facă o descoperire extraordinară în centrul Elveției - un tezaur rar foarte valoros din timpul domniei împăratului roman Constantin I, care s-a întins între anii 306 și 337 d.Hr. Comoara neobișnuită găsită conține numai puțin de 1290 de monede, ea fiind îngropată în apropierea castelului Wildenstein de lângă Bubendorf.

Tezaurul a fost descoperit de Daniel Ludin, un căutător amator, care a folosit un detector de metale, iar ulterior acesta a anunțat oficialii din cantonul de patrimoniu ai departamentului de arheologie Baselland, potrivit The History Blog.

Inițial, Ludin a găsit câteva monede romane și apoi a dat de un vas spart plin cu artefactele vechi de 1.700 de ani. Experții au reușit să scoată din pământ rămășițele de ceramică, după efectuarea unor săpături.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Numărul total al monedelor, după ce tezaurul complet a fost excavat, este de 1.290, toate fiind fabricate din cupru. Valoarea acestora era echivalentă în acea vreme, în secolul al IV-lea, cu un solidus de aur sau aproximativ cu valoarea salariului pe două luni a unui soldat dintr-o legiune romană.

Toate monedele descoperite au fost bătute în timpul domniei împăratului roman Constantin I (306 – 337 d.Hr.), iar cea mai recentă dintre ele datează din 332-335 d.Hr.

Ceea ce face tezaurul să fie atât de neobișnuit este faptul că el a fost îngropat într-o perioadă de stabilitate politică și economică, susțin experții. Tezaurele de monede din secolul al IV-lea erau de obicei ascunse în perioade tulburi, dar domnia lui Constantin nu a fost printre ele.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Se pare, apreciază arheologii, că acest tezaur a fost îngropat din alte motive. O posibilitate ar fi că el a fost o ofrandă religioasă, deoarece locul în care a fost descoperit se afla la granița dintre trei domenii romane cunoscute, așa că ar fi putut reprezenta un sacrificiu pe linia de hotar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News