Descoperire excepțională în Germania. Tezaur din aur foarte rar, de mare valoare

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 04:01 4268 citiri
Tezaur din aur descoperit în germania FOTO: Heritage Daily

Arheologii din Brandenburg au făcut o ”descoperire extraordinară, pe care o faci doar o dată în viață”, așa cum au declarat experții.

Tezaurul din aur a fost găsit de către Wolfgang Herkt, care inițial a dat de 10 monede de aur, iar ulterior săpăturile au mai scos la iveală încă 31 de astfel de artefacte valoroase, din urmă cu 2.000 de ani.

Monedele au un aspect curbat și sunt cunoscute sub denumirea de „regenbogenschüsselchen”, care înseamnă ”cupe curcubeu”, potrivit Heritage Daily.

Acest tip de monede datează de acum 2.000 de ani, iar ele sunt asociate în mod normal cu cultura celților, care nu este originară din această regiune din Germania. Dar, tezaurul a fost găsit într-o așezare veche a civilizației germanice timpurii numite Jastorf, din Epoca fierului, care a existat în nordul țării și în Danemarca, din secolul al VI-lea și până în secolul I î.Hr.

De ce a fost ascuns tezaurul din aur în această așezare rămâne un mister, dar asemănarea dintre monede sugerează că probabil el a fost îngropat o singură dată.

Descoperire importantă în lupta cu cancerul. Două plante medicinale ar avea efect în suprimarea tumorii

Descoperirea a fost făcută de Wolfgang Herkt, un arheolog amator de la Oficiul de stat pentru conservarea monumentelor din Brandenburg, Germania, care a descoperit 10 monede din aur.

Arheologii arată că descoperirea aruncă o lumină asupra rețelelor de anvergură ale Europei din Epoca fierului, tezaurul fiind al doilea ca mărime descoperit în regiunea Brandenburg.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

”Aceasta este o descoperire excepțională pe care o faci o dată în viață. Este un sentiment plăcut să contribui la istoria țării cu o astfel de descoperire”, a declarat Wolfgang Herkt, arheologul care a dat de urma comorii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News