Descoperire de valoare în locul de întâlnire al lui Iisus cu apostolul Petru: Tezaur din aur pur găsit în Țara Sfântă VIDEO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 01:28
5366 citiri
Descoperire de valoare în locul de întâlnire al lui Iisus cu apostolul Petru: Tezaur din aur pur găsit în Țara Sfântă VIDEO
Tezaur de aur descoperit în Israel FOTO: Israel National

Autoritatea de Antichități din Israel a anunțat o descoperire impresionantă făcută la situl arheologic Banias din rezervația naturală a râului Hermon, locul în care Iisus Hristos s-a întâlnit cu apostolul Petru, și i-a dat cheile împărăției cerurilor. Experții au găsit un tezaur valoros compus din 44 de piese din aur, monede din vremea împăratului bizantin Heraclius.

Comoara datează de la începutul și mijlocul secolului al VII-lea d.Hr., în special din perioada domniei lui Heraclitius (610-641 d.Hr.), ea fiind descoperită ascunsă la baza unui zid de piatră, în momentul cuceririi musulmane a orașului, potrivit Israel National News.

”Persoana care a ascuns monedele de aur între pietrele zidului a fugit probabil, în speranța că mai târziu își va recupera proprietatea, dar nu a reușit să se mai întoarcă”, a spus dr. Yoav Lerer, directorul săpăturilor, de la Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA).

”Tezaurul din 44 de monede de aur pur cântărește 170 de grame. Descoperirea reflectă un moment specific în timp, când ne putem imagina proprietarul ascunzându-și averea datorită amenințării războiului.

Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Ceva masiv neștiut se află la 660 de kilometri în adâncuri VIDEO

Descoperirea comorii poate să arunce o nouă lumina asupra orașului Banias, în ultimii 40 de ani de dominație bizantină”, a spus arheologul.

”Cele mai multe monede sunt din perioada împăratului bizantin Heraclius și ceea ce este deosebit de interesant este faptul că în primii săi ani de domnie, pe monede era înfățișat doar împăratul, în timp ce la scurt timp, au apărut și fiii săi”, a spus dr. Gabriela Bijovsky, expert la IAA.

Tezaurul este compus în întregime din monede de aur tip solidus, fiind identificate câteva din vremea împăratului Focas (602-610 d.Hr.) și multe din perioada lui Heraclius (610-641 d.Hr.).

Excavațiile din orașul Banias din nordul Israelului au scos la iveală rămășite ale unor clădiri, canale de apă, un cuptor de ceramică, alte monede de bronz și artefacte din sticlă, ceramică și metal.

Concluzie surprinzătoare a experților: Abstinența de alcool, risc crescut de o boală gravă

Banias, conform tradiției creștine, și-a câștigat faima ca locul în care apostolul Petru a proclamat că Iisus este Hristosul, iar Iisus i-a dat lui Petru cheile împărăției cerurilor. Așezarea a atins apogeul în perioada romană timpurie, când Irod cel Mare și fiul său Filip al II-lea, au reconstruit în întregime orașul și l-au numit Caesarea Philippi, în onoarea împăratului roman Augustus.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
#tezaur aur, #monede aur, #comoara aur, #aur, #Israel, #Iisus Hristos, #Petru, #Apostoli, #Tara Sfanta, #imparat roman , #descoperire
Comentarii
S
SebumFrankendoctorstein
rank 1
I-o fi zis și Peddro...moșuuleeee...mi-a dat Bătrânul cheia...YA!