Cîmpeanu: 86 de cazuri COVID pozitive în prima zi, după testele rapide din salivă

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 20:44
2281 citiri
Cîmpeanu: 86 de cazuri COVID pozitive în prima zi, după testele rapide din salivă
În total, s-au vaccinat 437.800 de elevi FOTO Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni, 6 decembrie, că, în urma testelor rapide din salivă realizate în cursul zilei au fost detectate 86 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, la nivel naţional, 17.677 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (dintr-un total de 17.915) au funcţionat cu prezenţă fizică, incluzând şi unităţile conexe.

"Aşadar, peste 99% din numărul total de elevi şi preşcolari pot fi prezenţi fizic la cursuri. Un număr de 238 de unităţi de învăţământ continuă cursurile în sistem online - cele mai multe în judeţele Bihor (52), Arad (36) şi Hunedoara (20)", a transmis el.

Totodată, în 13.728 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate, procentul de vaccinare în rândul personalului angajat este de cel puţin 60%, în 2.697 dintre acestea procentul de vaccinare fiind de 100%.

În total, s-au vaccinat 437.800 de elevi (130.000 de elevi în categoria de vârstă 12-15 ani, respectiv 307.800 de elevi cu vârsta peste 16 ani), număr echivalent cu peste 35% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare.

Cîmpeanu a menţionat că, în ceea ce priveşte modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.

Nu sunt incluse în aceste statistici unităţile conexe, elevii şi preşcolarii acestora provenind din unităţi de învăţământ.

Conform sursei citate, vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preşcolari (circa 0,6/1.000) şi 499 de angajaţi erau infectaţi cu Covid-19 (circa 1,8/1.000).

"În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#teste saliva in scoli, #teste saliva, #elevi infectati, #covid , #test covid