Ce se va întâmpla cu testele de salivă în școli. „Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să le oprim”

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 15:41 1639 citiri
Arafat a precizat că în şcoli au fost trimise teste „cel puţin” pentru săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare FOTO Pixabay

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni, 31 ianuarie, că cel mai probabil se va face o analiză privind impactul testării în şcoli, iar epidemiologii vor fi cei care vor avea un cuvânt de spus în cadrul unei decizii de menţinere a testării în şcoli sau de renunţare la aceasta.

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, de ce mai sunt folosite testele de salivă în şcoli, din moment ce unii experţi sunt de părere că acestea nu detectează infecţia cauzată de tulpina Omicron, Raed Arafat a răspuns că cel mai probabil se va face o analiză privind impactul acestor teste.

„O să fie probabil, analizat impactul lor, dacă sunt de continuat sau nu. Asta urmează să se spună, dacă vom continua sau dar nu, dar asta normal că se discută şi cu Ministerul Educaţiei, şi cu Ministerul Sănătăţii, cu experţi în epidemiologie, şi se va decide dacă au, într-adevăr o valoare adăugată sau nu. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să ajungem să decidem să le oprim. O să vedem acest lucru”, a afirmat Raed Arafat.

Acesta a precizat că în şcoli au fost trimise teste „cel puţin” pentru săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com