Peste 3.800 de medici pot testa anti-COVID pacienții în cabinetele de familie. Lista actualizată de Ministerul Sănătății

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 19:46 2545 citiri
Lista medicilor de familie care pot testa anti-COVID pacienții este publicată pe site-ul MS. FOTO: Pixabay.com

Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru a-și putea testa anti-COVID pacienții în cabinetele lor, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Lista cabinetelor de medicină de familie care pot asigura testare anti-COVID număra, duminică 23 ianuarie, 3.831 de poziții și este în dinamică.

Lista poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății.

„Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare”, se arată în comunicatul MS.

Ministerul Sănătăţii a anunțat înfiinţarea de centre de recoltare pentru pacienţi cu simptome de COVID-19 la mai multe spitale din Capitală.

Call-center-ul DSP București, luat cu asalt

Decizia a fost luată după ce la call-center-ul DSP Bucureşti au fost înregistrate peste 2.000 de solicitări în vederea testării a aproximativ 6.000 de persoane potenţial infectate cu SARS-Cov-2, iar timpul de aşteptare a trecut de 72 de ore.

Pacienţii cu forme uşoare de boală vor fi îndrumaţi, dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii, către aceste centre de către operatorii de la call-center-ul DSPMB, unde li se vor recolta probe biologice, după care se întorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul de către directţa de sănătate publică.

Pentru pacienţii nedeplasabili sau cei care solicită în mod expres testare la domiciliu, SABIF va asigura în continuare prelevarea probelor biologice şi acordarea asistenţei medicale.

Numărul de telefon al call-center-ului DSPMB este 021 9462.

Lista spitalelor din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov care au centre de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu SARS CoV-2 si programul de functionare a acestora poate fi consultată aici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News