Marea Britanie renunță la testarea călătorilor vaccinați anti-Covid. Alte măsuri de relaxare anunțate de guvern

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 17:47
3528 citiri
Marea Britanie renunță la testarea călătorilor vaccinați anti-Covid. Alte măsuri de relaxare anunțate de guvern
Marea Britanie este una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa din cauza coronavirusului, cu aproape 154.000 de decese FOTO Pixabay

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat luni, 24 ianuarie, că cerința privind efectuarea unui test pentru Covid-19 la intrarea în țară se va ridica în cazul călătorilor care au primit două doze de vaccin anti-Covid.

”Ceea ce facem pentru călătorii este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a declarat premierul.

Până în prezent, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.

Liderul conservator nu a precizat când va fi pusă în aplicare noua măsură, dar aceasta ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru sectorul turismului şi al transportului internaţional.

Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, ”cel puţin” pentru călătorii complet vaccinaţi.

Una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa din cauza coronavirusului, cu aproape 154.000 de decese, Marea Britanie a fost afectată de un val de cazuri atribuite variantei Omicron, care este acum în declin.

Pornind de la această îmbunătăţire, premierul Boris Johnson a anunţat săptămâna trecută că ultimele restricţii rămase în Anglia vor fi ridicate. Începând de joi, măştile nu vor mai fi obligatorii din punct de vedere legal, dar sunt recomandate pentru locurile închise şi aglomerate şi au fost deja abandonate în şcoli. Nu va mai fi necesar un card de sănătate pentru accesul în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari.

În Regatul Unit, fiecare naţiune îşi decide propria politică de sănătate. În Scoţia, cele mai multe restricţii au fost ridicate luni, permiţând redeschiderea discotecilor şi eliminarea limitei de trei familii pentru întâlnirile în interior.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#testare calatori, #restrictii COVID, #Marea Britanie, #calatori vaccinati, #Boris Johnson, #omicron , #Marea Britanie