Testarea unei noi rachete a SpaceX, anulata cu 1,3 secunde inainte de lansare

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 09:562673 citiri
Testarea unei noi rachete a SpaceX, anulata cu 1,3 secunde inainte de lansare
Foto: Twitter/ Everything SpaceX

Testarea unui nou prototip de racheta apartinand companiei SpaceX, detinuta de antreprenorul Elon Musk, a fost anulata marti cu doar 1,3 secunde inainte de lansare din cauza unei probleme la motor, relateaza dpa.

Testarea prototipului rachetei Starship, cu numarul de serie 8, ce vizeaza zborul la mare altitudine, va continua zilele urmatoare. Scopul experimentelor este de a testa elemente individuale ale noii rachete.

Anularea lansarii de marti a fost determinata de oprirea automata a motorului rachetei, a precizat SpaceX pe Twitter.

Elon Musk a incercat sa reduca nivelul asteptarilor legate de primul zbor suborbital al rachetei Starship cu noul ei sistem de propulsie, care foloseste trei motoare Raptor, prezicand o probabilitate de succes de 30% pentru atingerea unei altitudini de peste 12.190 de metri.

Acea altitudine ar fi considerabil mai mare decat nivelurile atinse in timpul precedentelor doua teste, executate la altitudini de 152 de metri, informeaza Reuters.

Starship, o racheta ce atinge inaltimea de 120 de metri atunci cand este completata cu prima treapta a acestui lansator greu, a fost conceputa pentru a transporta un echipaj de oameni si o incarcatura de 100 de tone pana pe Luna si pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultima generatie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile si considerate nucleul central al ambitiilor lui Elon Musk, care doreste ca voiajele oamenilor in spatiu sa devina mai accesibile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News