Un milion de dolari, mita oferita de un rus unui angajat Tesla pentru a fura secretele companiei

Sambata, 20 Martie 2021, ora 20:57
3695 citiri
Un milion de dolari, mita oferita de un rus unui angajat Tesla pentru a fura secretele companiei
Compania Tesla, vizata de spionaj industrial/Foto: Pixabay

Un cetatean rus aflat in SUA a pledat vinovat pentru ca a incercat sa obtina ilegal informatii secrete de la producatorul de masini electrice Tesla, relateaza Digi24 care citeaza BBC.

Egor Igorevici Kriucikov, in varsta de 27 de ani, este acuzat ca a oferit unui angajat al Tesla 1 milion de dolari pentru a plasa programe de ransomware in reteaua de calculatoare a fabricii de baterii a companiei din Nevada, arata sursa citata.

El voia sa sa foloseasca ransomware-ul pentru a fura secretele companiei si pentru a obtine bani in schimbul acestora, potrivit procurorilor.

Kriucikov ar fi actionat in numele unor retele de crima organizata din strainatate atunci cand a incercat sa mituiasca personal un angajat Tesla, au mai spus procurorii.

Programele ransomware ataca retelele informatice ale companiilor sau organizatiilor, furand informatii sau blocand accesul utilizatorilor. Atacatorii cer apoi sume mari de bani in schimbul informatiilor sau pentru a reda accesul la retea.

In timpul procesului, Kriucikov a spus ca guvernul rus era la curent cu operatiunea planificata, dar FBI si avocatii nu au vorbit despre posibile legaturi cu Kremlinul.

"Raspunsul rapid al companiei si al FBI a impiedicat o scurgere majora a datelor companiei si a oprit schema de extorcare", a precizat intr-o declaratie asistentul procurorului general interimar, Nicholas McQuaid.

Kriucikov a fost in SUA timp de cinci saptamani, cu viza turistica, in iulie si august anul trecut, cand a incercat sa mituiasca angajatul Tesla, potrivit documentelor din proces.

El a spus ca, impreuna cu alte persoane, voia sa fure datele companiei si, daca Tesla ar fi refuzat sa plateasca rascumpararea, secretele companiei ar fi fost postate pe internet.

Potrivit Departamentului de Justitie al SUA, Kriucikov l-a invitat de mai multe ori in oras pe angajatul Tesla si i-a dat un telefon. Acesta a vorbit insa cu conducerea companiei, care s-a adresat FBI. Anchetatorii l-au instruit pe angajat sa inregistreze conversatiile cu Kriucikov.

Barbatul risca pana la zece luni de inchisoare, dupa ce a semnat un acord de vinovatie cu procurorii.

UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#tesla, #spionaj, #Rusia, #stiri internationale , #masina electrica
Comentarii
Poza bagatorudesama
bagatorudesama
rank 5
Voia sa puna secretele pe internet?