Construcția fabricii Tesla de lângă Berlin întârzie, deși cererea pentru mașinile electrice produse de Elon Musk este în creștere

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 09:25
2910 citiri
Construcția fabricii Tesla de lângă Berlin întârzie, deși cererea pentru mașinile electrice produse de Elon Musk este în creștere
Fabrica Tesla de lângă Berlin urma să fie inaugurată în vara acestui an FOTO Pixabay

Autoritățile landului german Brandenburg au anunţat că nu a fost luată încă nicio decizie privind solicitarea producătorului de vehicule electrice Tesla de a construi o fabrică lângă Berlin, după ce presa a informat că autorităţile de reglementare au convenit asupra aprobării condiţionate, transmite Reuters.

Site-ul Business Insider a citat surse guvernamentale din Brandenburg care au precizat că autorităţile de mediu au adoptat o decizie internă prin care Tesla primeşte aprobare, dacă îndeplineşte cerinţele privind folosirea apei şi prevenirea accidentelor cu substanţe toxice.

Rugat să comenteze informaţia, ministrul Mediului din landul Brandenburg a declarat că discuţiile şi consultările privind proiectul sunt în derulare.

"De aceea, în acest stadiu nu pot fi trase concluzii privind decizia, momentul adoptării şi conţinutul ei", a precizat un purtător de cuvânt.

Conform calendarului iniţial, unitatea Tesla de lângă Berlin urma să fie inaugurată în vara acestui an. Însă grupul american a fost nevoit să amâne inaugurarea "Gigafactory" pentru sfârşitul lui 2021, dând vina pe birocraţia germană. În plus, construcţia acestei uzine s-a lovit şi de rezistenţa opiniei publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului înconjurător.

Miliardarul american Elon Musk, care în decurs de 16 ani a transformat Tesla dintr-un start-up în cel mai valoros producător auto din lume, intenţiona să construiască rapid o uzină în Germania, la Gruenheide, în apropiere de Berlin. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

Separat, analiştii de pe Wall Street au îmbunătăţit estimările privind vânzările Tesla în trimestrul trei din 2021, chiar dacă sectorul auto global este afectat de deficitul de semiconductori.

Analiştii de la Piper Sandler şi RBC se aşteaptă să fie livrate aproximativ 233.000 de vehicule în perioada iulie-septembrie 2021, în timp ce estimarea Credit Suisse indică 225.000-230.000.

Datele reprezintă un avans de 67% faţă de anul trecut.

De asemenea, analiştii au apreciat că impactul deficitului global de semiconductori a fost mai redus în cazul Tesla.

"Tesla pare să fie mai puţin afectată de acest deficit decât alţi producători auto", a afirmat analistul Dan Levy de la Credit Suisse.

Vânzările Tesla în trimestrul trei din 2021 vor fi probabil "cele mai solide" înregistrate vreodată de compania americană, previzionează Alexander Potter de la Piper Sandler, pe fondul sporirii popularităţii vehiculelor electrice în Europa şi China, dar şi a creşterii cotei de piaţă a Tesla.

Potter a îmbunătăţit estimările privind vânzările anuale ale Tesla la 894.000, de la 846.000. aproape dublu faţă de 499.550 în 2020.

Fabrica Tesladin Shanghai a exportat probabil 55.000 de vehicule în perioada iulie-august, faţă de aproximativ 30.000 în trimestrul doi din 2021, susţine Levy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#fabrica, #tesla, #berlin, #constructie, #intarziere , #stiri Tesla
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
In cit timp se incarca o masina electrica ?