Directorul financiar al Tesla a demisionat dupa numai o luna in functie. Bursa a reactionat imediat

Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 19:17
3137 citiri
Directorul financiar al Tesla a demisionat dupa numai o luna in functie. Bursa a reactionat imediat
Foto: Facebook/ Tesla Motors

Directorul financiar al Tesla, Dave Morton, si-a anuntat demisia dupa numai o luna in functie, din cauza nivelului de atentie la care se afla producatorul de automobile electrice, anuntul provocand scaderea actiunilor companiei cu 9%.

Morton, fost director financiar al producatorului de hard drivere Seagate Technology, s-a alaturat Tesla cu o zi inainte ca directorul general al companiei, Elon Musk, sa scrie pe Twitter ca se gandeste la retragerea de la bursa a Tesla, la pretul de 420 de dolari pe actiune.

Musk a renuntat la acest plan 17 zile mai tarziu, iar acest proces a determinat Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare sa deschida o investigatie, in timp ce mai multi investitori au intentat procese inpotriva Tesla pentru manipularea pietei de actiuni, transmite Reuters.

"De cand m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atentiei publice asupra companiei, precum si ritmul de lucru din companie mi-au depasit asteptarile. Acest fapt m-a determinat sa imi reconsider viitorul. Doresc sa afirm in mod clar ca cred cu tarile in Tesla, in misiunea sa si in perspectivele sale si nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportarile sale financiare", a afirmat Morton in documentul depus la autoritatea de reglementare.

Actiunile Tesla au scazut vineri, iar declinul s-a accentuat dupa ce Gabrielle Toledano, directorul pentru resurse umane al Tesla, a declarat pentru Bloomberg ca nu se va mai intoarce in companie dupa incheierea concediului sau.

Titlurile Tesla au scazut vineri cu pana la 8,5%, la 257 de dolari pe unitate. Obligatiunile senior, neasigurate, ale Tesla, scadente in 2025, au scazut, randamentul efectiv ajungand la circa 8,4%.

Tesla are de mult timp probleme din cauza fluctuatiei mari in randul directorilor de rang inalt, iar echipa sa financiara a fost afectata in mod special in ultima perioada.

In primele patru luni ale anului, compania l-a pierdut pe predecesorul lui Morton, Eric Branderiz, si pe Susan Repo, trezorier si vicepresedinte financiar.

Directorul financiar Deepak Ahuja s-a retras in 2015, dar a revenit in 2017 dupa ce succesorul sau, Jason Weeler, a demisionat dupa doar 15 luni.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#demisie companie Tesla, #director financiar Tesla demisie , #stiri Tesla