Soluția anunțată de Nicușor Dan pentru îmbunătățirea sistemului de termoficare: ”Vor beneficia 357 de blocuri”

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 16:11 5303 citiri
În București vor fi instalate 20 de mini centrale FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, vineri, că se caută soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de termoficare, urmând a fi instalate 20 de mini centrale în zone unde agentul termic a fost livrat sub parametri.

”Căutăm soluţii concrete pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de termoficare din Capitală. Am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi”, a transmis, vineri, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6.

”De aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate. Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziţie pentru închirierea unor capacităţi modulare de producere a energiei termice, iar documentaţia a fost publicată în SEAP şi este vizibilă începând de vineri (23 septembrie 2022), după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE)”, a mai transmis primarul general.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00.

Nicuşor dan precizează că echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentaţia de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcţiune a tuturor capacităţilor modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii