Familia de belgieni care se mută în România și caută pământ pentru construirea unei ferme. "Cât de repede săriți în ajutorul străinilor"

Sambata, 29 Aprilie 2023, ora 21:30
32469 citiri
Familia de belgieni care se mută în România și caută pământ pentru construirea unei ferme. "Cât de repede săriți în ajutorul străinilor"
Teren într-o zonă de deal FOTO Facebook/ Case și terenuri la țară

Mulți români visează să renunțe la viața de la oraș pe una la țară. Printre cei care au făcut pasul sunt unii dintre românii care au muncit în străinătate și au cumpărat gospodării în mediul rural.

Și cetățenii străini sunt interesați să se mute în țara noastră pentru a trăi din agricultură și creșterea animalelor. Este cazul unei tinere din Belgia care este în căutarea unei suprafețe mari de teren pe care ar urma să pună bazele unei ferme, după cum a scris pe Facebook.

"Putem renova o casă sau putem construi una nouă"

"Noi suntem o familie de 3 persoane care doresc să se mute în România și să își facă propria fermă. Căutăm o proprietate cu cel puțin 10 hectare de teren frumos (potrivit pentru bovine/ ovine), suficientă apă și într-o zonă liniștită, undeva în apropierea Carpaților.

Una sau mai multe case locuibile ar fi grozave, dar dacă găsim terenul potrivit, putem renova o casă sau putem construi una nouă. Deci, terenul fără casă este, de asemenea, potrivit.

Nu vorbim încă limba română, dar putem comunica în limba engleză.

Deci, dacă cunoașteți o proprietate frumoasă care ar putea fi potrivită pentru noua noastră casă, vă rugăm să ne contactați în mesaj privat. Suntem în zona Sibiu/ Brașov pentru următoarele două săptămâni și putem vizita proprietățile interesante", a scris aceasta pe grupul Case și terenuri la țară.

"Cât de repede săriți în ajutorul străinilor"

În comentarii, mulți îi oferă sfaturi și sunt binevoitori, alții nu sunt încântați de ideea că străinii vor să cumpere teren în România.

"Ai putea încerca să iei legătura cu alți străini care locuiesc aici în mediul rural și să vezi dacă sunt dispuși să își împărtășească experiențele sau să ofere sfaturi cu privire la aspectul legal - dacă cauți pe Workaway (site-ul de voluntariat), vei găsi mulți oameni de diferite naționalități care trăiesc la distanță sau fără rețea într-o anumită măsură. Sau chiar poți face voluntariat dacă poți - astfel poți vedea mai multe zone și să discuți față în față."

"Bun venit în România! Ai grijă de spatele tău! Nu poți cumpăra teren agricol în România."

"Legea nu permite vânzarea către străini. Există reguli stricte chiar și pentru cetățenii români. Poți cumpăra doar teren în sat și case. Este adevărat, dar există modalități de a ocoli această restricție", a raspuns autoarea postarii.

"Vreau să spun că poți transforma terenul extravilan în teren intravilan. Acesta este un mod legal care costă bani și timp, dar ne oferă șansa de a cumpăra terenul pe care îl dorim. Este un risc și suntem conștienți de el, dar este un risc pe care suntem dispuși să ni-l asumăm", a explicat aceasta.

"Cât de repede săriți în ajutorul străinilor"

"Îți sugerez să angajezi un avocat care să cunoască bine limba engleză pentru a te ajuta în acest proces. De asemenea, alege cu grijă locul unde vrei să te muți. Există unele zone unde este mai bine să nu te muți. Încearcă să găsești locuri situate în sau în jurul unor comunități bine organizate, unde oamenii sunt muncitori și nu sunt în asistență socială."

"Să faceți o cercetare bună a zonei în care doriți să cumpărați acest teren"

"În primul rând, vă rog să scuzați comentariile colegilor mei români - mulți dintre ei încă trăiesc în timpurile pre-1989, dar nu toți suntem așa. În prezent, aveți câteva probleme pe care trebuie să le abordați:

Bariera lingvistică - deși majoritatea dintre noi pot vorbi limba engleza, există mulți oameni care nu pot. Dacă aveți un prieten român care vă poate ajuta - este minunat, dacă nu - găsiți un traducător care să vă ajute atunci când aveți nevoie.

Legile românești - este greu chiar și pentru noi să înțelegem ce și cum putem face ceva - pentru voi va fi și mai greu. Găsiți pe cineva care vă poate oferi sfaturi juridice. Din ceea ce știu - "terenul agricol" nu poate fi folosit pentru a construi o casă permanentă - ar trebui să cercetați acest lucru, deoarece legea nu face ușor schimbarea statutului unui teren și poate dura ani.

Locație - trebuie să vă gândiți dacă doriți să plantați ceva de asemenea - nu toate solurile sunt la fel și să luați în considerare vremea și să faceți o cercetare bună a zonei în care doriți să cumpărați acest teren - avem secetă, avem inundații, avem ierni foarte grele și este diferit de la o zonă la alta.Vă doresc tot binele în această aventură."

"Bun venit în România! Sper că veți găsi ceea ce căutați. Sugerez să restrângeți căutarea în județele Hunedoara/ Alba. Există o mulțime de teren disponibil, peisaje frumoase și prețurile nu au crescut complet nebunește. V-aș sugera să verificați site-ul olx.ro, secțiunea Imobiliare."

"Ca român, vă sfătuiesc să folosiți o agenție pentru acest proiect. Ei vor face toate documentele pentru dvs. Deoarece pot apărea probleme cu terenul dacă încercați să îl achiziționați de la o persoană particulară, dar agenția va verifica toate documentele de proprietate. Mult noroc și viață frumoasă în țara mea frumoasă!"

"Încercați să luați legătura cu Charlie Ottley - el a cumpărat aproximativ 6-7 ha în Carpați și a renovat câteva case foarte vechi. România are aspecte pozitive și negative. Dacă vă puteți concentra doar pe frumusețea țării noastre și ignora așa-numiții patrioți, sunt sigur că veți găsi locul potrivit. În zonele rurale, oamenii sunt încă buni, dăruitori, ajutători și draguți, chiar dacă cei mai în vârstă nu vorbesc engleza. Dar vor face tot posibilul să vă ajute."

"Mai întâi de toate, doresc să vă felicit pentru alegerea pe care ați făcut-o. România este unul dintre cele mai bune locuri din lume unde puteți să vă organizați propria fermă datorită pământului foarte fertil și aerului curat, în special în zona muntoasă. Aș dori să vă ajut cu întregul proces și poate cu proiectul, și luând în considerare experiența mea, cu orice fel de proiecte de construcție."

"Pot închiria terenul extravilan pentru 5 ani și apoi să-l cumpăr. Totul depinde de ceea ce stabilesc cu vânzătorul. Înțeleg că poate crezi că am venit să caut teren ieftin și să înșel câțiva localnici, dar nu este cazul. Am venit aici pentru frumusețea naturii și a pământului pe care, din păcate, în mica noastră Belgia nu le avem. Dar îți mulțumesc pentru avertizare și pentru că vrei să-mi atragi atenția asupra unor dificultăți pe care le-am putea întâmpina în proces", a precizat autoarea postării.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#teren, #cumparare, #belgieni, #ferma, #Romania , #vanzare teren
Comentarii