Theodor Paleologu, despre declarațiile deocheate ale unui important lider PNL. ”Îmi bag p... în intelectuali”. Ce spune despre verdictul de turnător primit de Băsescu

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 12:08 9632 citiri
Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii FOTO / Facebook Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, declară, într-un interviu, că unul dintre cei mai importanți oameni din PNL a făcut la beție o declarație deocheată privind intelectualii.

Întrebat de reporter dacă acel important lider PDL, acum PNL, ar fi Traian Băsescu, Theodor Paleologu a afirmat că nu.

”Unul dintre cei mai importanți oameni din PDL, nu-i spun numele, odată când băuse puțin mai mult – e adevărat că bea frecvent-, mi-a spus: ”îmi bag p... în intelectuali”.

(...) Nu, nu, nu. Băsescu niciodată nu spune așa ceva. Dimpotrivă, are respect pentru intelectuali. Acum, nu știu exact ce o fi având în sufletul lui Băsescu, dar niciodată n-a spus așa ceva. Nu, e un personaj important din PDL, actualmente foarte important în PNL, care mi-a spus acest lucru – pot să vă spun exact când: în 2009”, a afirmat Paleologu.

El era ministrul Culturii în acea perioadă, adaugă Theodor Paleologu.

”El (n. r. acle important lider PNL) se matolise puțin și a spus această grosolănie foarte revelatoare. În fond, numirea lui Cezar Preda la ICR este exact asta: băgami-aș în cultură, în intelectuali șamd. Este o mizerie incalificabilă. Și toate lucrurile astea sunt patronate de președintele Iohannis, de premierul Ciucă – la urma urmei, se pare că nu-l deranjează foarte mult impostura”.

Paleologu nu se declară ”dezamăgit că Traian Băsescu a fost dovedit turnător la Securitate:

”În 2004, nu știam că e posibil acest lucru? Vin acum intelectuali care l-au susținut și spun că sunt dezamăgiți de Traian Băsescu. Erau atât de idioți încât să-și imagineze că e ușă de biserică? Să fim serioși. Iar dacă da, e grav pentru ei să fie așa stupizi. Și nici nu cred că sunt stupizi, ci doar ipocriți. În 2004, am votat Băsescu pentru că era preferabil lui Năstase și PSD-ului. Atât! Eu nu am spus niciodată că Băsescu este minunat. E un bun luptător și doar el putea să-l bată pe Năstase”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com