Pe cine incurca Teodor Melescanu si de ce? (Opinii)

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 15:23
6854 citiri
Pe cine incurca Teodor Melescanu si de ce? (Opinii)
Foto: alba24.ro

E un caz rar ca un sef de serviciu de informatii sa demisioneze si sa se lanseze in cursa electorala pentru cea mai inalta pozitie in stat. Un astfel de gest te poate lasa fara cuvinte.

Putem spune ca lupta pentru pozitia de presedinte al Romaniei a devenit atat de complicata, incat cu greu mai poate fi urmarita. De aceea, fireasca intrebare, pe cine ajuta si pe cine incurca intrarea in cursa a domnului Melescanu, trebuie pusa si repetata.

Pentru a incerca un raspuns, trebuie mai intai sa ne reamintim cine este domnul Teodor Melescanu? Cea mai inalta si longeviva pozitie a domniei sale a fost cea de ministru de Externe in perioada 1992-1996, in Guvernul Vacaroiu. Domnia sa a fost un important lider al FDSN si, mai apoi al PSDR, partidul condus de Ion Iliescu.

In 1997, cand, pentru prima data, fostii comunisti ajung in Opozitie, Teodor Melescanu pleaca din PSDR si formeaza partidul Alianta pentru Romania. Aceasta formatiune politica are o ascensiune fulminata, punctul culminant fiind atins in anul 2000 cand, la alegerile locale, castiga peste 20 de procente din voturile romanilor, devenind a treia forta politica din Romania, dupa PSDR si CDR.

Dar, ca un facut, partidul se prabuseste in mai putin de jumatate de an, iar in 2002, ce a mai ramas din el fuzioneaza cu PNL.

Teodor Melescanu va mai ocupa pozitia de ministru al Aparaii intre 2007-2008, in Guvernul Tariceanu, pentru ca in 2012 Traian Basescu sa-l numeasca director al SIE (Serviciul de Informatii Externe).

Domnul Melescanu a inceput ca politician de stanga si joaca ultimul episod al carierei sale politice ca independent sustinut, cel putin pana azi, de o minuscula formatiune politica, Partidul Dreptatii Sociale. Ati auzit de el?

In opinia mea, domnia sa este un candidat antiPonta chiar daca vrea, chiar daca nu vrea. Probabil ca a intrat in aceasta cursa pentru ca si-a propus sa se retraga in glorie. Are o varsta venerabila, 73 de ani. Probabil a intrat pentru ca vrea sa ajute pe cineva.

Oricare ar fi fost motivatia, efectul va fi stoparea influentei lui Calin Popescu Tariceanu, iar voturile pe care le va lua, oricate, (undeva sub trei procente, in opinia mea) vor fi voturi de la persoane care aluneca spre partea stanga a esichierului politic.

Pana in acest moment, lupta dintre dreapta si stanga e echilibrata, desi multi sunt tentati sa spuna ca Victor Ponta e in avantaj. Acest avantaj are fisuri, vezi cazul ofiterului acoperit.

In acest moment, intrebarea care pluteste in aer este ce parte va incerca sa dea lovitura decisiva? Din aceasta batalie in desfasurare, cazul jurnalistului Robert Turcescu pare iesit din orice tipar...deocamdata.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Teodor Melescanu candidat prezidentiale, #candidati alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014