Melescanu vrea la Cotroceni. Cine ii ia locul la conducerea SIE

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 18:40
7967 citiri
Melescanu vrea la Cotroceni. Cine ii ia locul la conducerea SIE

Dupa demisia lui Teodor Melescanu de la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), conducerea institutiei va fi asigurata de cel care fusese adjunctul acestuia.

"Cu aceeasi data (a demisiei directorului - n.red.), conducerea Serviciului este asigurata de domnul general Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE", se arata pe site-ul oficial al SIE.

Silviu Predoiu este cel care a asigurat conducerea interimara a Serviciului si in anul 2012, cand Mihai Razvan Ungureanu a renuntat la functia de director al SIE pentru a fi prim-ministrul Romaniei.

Silviu Predoiu, in varsta de 55 de ani, a fost avansat in gradul de general de patru stele, in 2011, de catre presedintele Traian Basescu. El a fost numit adjunct al directorului SIE in anul 2005, la numai cateva luni dupa ce Serviciul a rezolvat cu succes criza celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Directorul interimar al SIE a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti in 1984, iar intre 1987 si 1989 a urmat un curs de informatii externe. Silviu Predoiu s-a incadrat in SIE in anul 1990, conducand, pe rand, mai multe directii, printre care combaterea crimei organizate, antiterorism si contraspionaj.

Premierul Victor Ponta a comentat intentia lui Teodor Melescanu de a candida la alegerile prezidentiale din noiembrie, spunand ca "este dreptul lui" sa intre in cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Am o relatie foarte normala (cu Melescanu - n.red.) dinainte sa fie directorul SIE, de cand era om politic, parlamentar", a mentioant prim-ministrul, care i-a urat succes lui Melescanu in drumul catre presedintie.

Totusi, Ponta a subliniat ca acestuia ii va fi, probabil, dificil sa obtina suficiente voturi pentru a ajunge in turul II, dar ca se bucura ca liberalii au acum doi candidati, Melescanu si Calin Popescu Tariceanu, cel dintai fiind "un candidat elegant".

In plus, premierul a spus ca nu este nimic in neregula cu faptul ca Melescanu a strans sematuri in timp ce se afla la conducerea SIE.

"Cand vedem un presedinte care este sef de campanie la un candidat sau mai multi...si Basescu trebuia sa isi dea demisia daca e sef de campanie si n-o face", a conchis Victor Ponta.

Melescanu, in cursa pentru Cotroceni

Teodor Melescanu a demisionat, luni, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe, urmand sa se inscrie, ca independent, in cursa pentru presedintia Romaniei. Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o scrisoare in care ii informeaza pe presedintii celor doua camere parlamentare ca directorul SIE a demisionat din functie.

Melescanu a demisionat de la sefia SIE

Melescanu a declarat, vineri, ca luni va anunta daca se inscrie sau nu in cursa pentru Palatul Cotroceni. Directorul demisionar al SIE si-a aratat in repetate randuri disponibilitatea de a candida la presedintie, insa era circumspect in legatura cu strangerea celor 200.000 de semnaturi cerute de lege.

Melescanu anunta luni daca va candida la Presedintie - care e problema

De aceasta operatiune s-a ocupat colonelul in rezerva Mircea Dogaru, seful Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva. Acesta a declarat la postul Realitatea TV ca a fost rugat de mai multe ONG-uri grupate in "Alternativa nationala" sa adune semnaturi pentru Teodor Melescanu, Gheorghe Funar si Ioan Ghise.

De asemenea, el a spus ca "presupune" ca directorul demisionar al SIE isi va depune candidatura marti, ca independent. Cu toate acestea, Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca Melescanu va fi candidatul sau, relateaza Digi24.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. Acesta a declarat ca depunerea dosarului de inregistrare a candidaturii urmeaza sa se faca marti dimineata, la ora 10.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Melescanu Silviu Predoiu, #Silviu Predoiu SIE , #SIE