Melescanu: SIE nu urmareste oameni de afaceri in strainatate

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 13:01 4065 citiri
Foto: Arhiva

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, a vorbit duminica despre acuzatiile pe care le-a adus Dan Diaconescu, in plin scandal al privatizarii Oltchim, cand sustinea ca este urmarit prin intreaga Europa.

Melescanu a precizat, la Pro Tv, ca institutia pe care o conduce nu se ocupa cu urmarirea oamenilor de afaceri si ca afirmatia lui Dan Diaconescu "este lipsita de orice fundament".

"Tot ce a declarat Dan Diaconescu este lipsit de orice fundament. SIE nu se ocupa cu urmarirea in strainatate a oamenilor de afaceri. Sa stam la cativa metri de Dan Diaconescu in toata Europa, pe unde se plimba dansul, ne-ar fi trebuit un buget de 100 de ori mai mare", a precizat seful spionilor.

Melescanu ii raspunde lui Antonescu: Nu e adevarat ce spune, SIE nu e agentie de PR

Fostul ministru al Apararii a mentionat, insa, ca a discutat cu premierul Victor Ponta in timpul privatizarii Oltchim.

"Am avut o discutie cu Victor Ponta in acea perioada, pe tema Oltchim. Principala noastra perocupare a fost sa dam un mesaj ca nu exista din partea noastra niciun fel de implicare. Important era ca procesul de privatizare sa fie transparent", a explicat Melescanu.

In alta ordine de idei, directorul SIE a mentionat ca stie unde se afla brokerul Cristian Sima, precizand ca nu i s-a cerut informari despre fostul sef al Sibex, pentru ca acesta "nu reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale".

"Afacerea Sima este deocamdata de competenta politiei si a autoritatilor de cooperare internationala in materie", a adaugat Melescanu, subliniind ca nu il cunoaste personal pe fostul sef la Sibex.

Cristian Sima dezvaluia, intr-una din scrisorile sale, ca a avut mai multe intalniri cu politicieni si oameni influenti din Romania, printre care si adjuncti ai SIE.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News