Melescanu nu demisioneaza in ciuda deciziei CCR: E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera!

Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 15:21
11944 citiri
Melescanu nu demisioneaza in ciuda deciziei CCR: E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera!
Foto: Facebook / Teodor Melescanu

Teodor Melescanu a anuntat, miercuri, ca nu va lua nicio decizie cu privire la pozitia de presedinte al Senatului pe care o detine, pana cand CCR nu va redacta motivarea deciziei prin neconstitutionalitatea alegerii sale in aceasta functie si ea va fi publicata in Monitorul Oficial.

"Avand in vedere ca este o premiera, asteptam considerentele CCR pentru a proceda in consecinta", a declarat Melescanu miercuri, intr-o scurta conferinta de presa sustinuta la Senat.

Intrebat de jurnalisti daca ia in considerare sa demisioneze, tinand cont ca decizia CCR este irevocabila si obligatorie, Teodor Melescanu a raspuns: "Pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea intai, eu imi asum in continuare prerogativele pe care le am".

"Dupa publicare, vom face consultarile necesare pentru a gasi cea mai buna solutie. O sa avem consultari, toate posibilitatile sunt deschise", a adaugat el.

De asemenea, intrebat daca isi reproseaza ceva, tinand cont de decizia CCR de azi, Teodor Melescanu a raspuns: "Nu numai ca nu am ce sa imi reprosez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse in fata CCR. Faptul ca nu a fost unanimitate dovedeste ca au existat si alte puncte de vedere".

"E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera (sic!)", a mai adaugat fostul membru al ALDE, sustinut la sefia Senatului de PSD.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu este vizat si de o ancheta declansata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Intrebat de jurnalisti, acesta a spus ca sesizarea IICCMER s-a facut "ca urmare a unui material aparut in Libertatea", pentru care a dat un drept la replica in care a explicat care a fost pozitia sa in decembrie 1989, "pozitie pe care mi-am asumat-o, la fel si consecintele pe care puteam sa le am, si eu, si familia mea".

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca Teodor Melescanu a fost ales nelegal ca presedinte al Senatului.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea si a constatat ca Hotararea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea presedintelui Senatului este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat la Digi24 ca decizia de azi a CCR este "surprinzatoare", pentru ca regulamentul Senatului este clar si el a fost respectat, dar PSD va astepta motivarea deciziei, care va fi publicata in curand.

Sesizarea a fost formulata de 33 de senatori ALDE, PNL, PMP, UDMR si neafiliati, dupa ce in 10 septembrie, Teodor Melescanu a castigat sefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de Opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Melescanu demisionat Senat CCR , #senator Prahova