Melescanu: Dogaru nu a strans semnaturi pentru mine. Am profilul perfect pentru presedintie

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 17:48
4057 citiri
Melescanu: Dogaru nu a strans semnaturi pentru mine. Am profilul perfect pentru presedintie
Foto: Arhiva

Teodor Melescanu dezminte ca Mircea Dogaru, cunoscut pentru pozitiile sale pro-ruse, ar fi strans semnaturi pentru candidatura sa la presedintie si sustine ca are "profilul perfect" si sanse foarte mari de a ajunge sef al statului.

Invitat, miercuri, la postul B1TV, directorul demisionar al SIE nu s-a aratat deranjat de faptul ca Traian Rece a anuntat ca Partidul Dreptatii Sociale i-a retras sprijinul, spunand ca i se pare corect ca aceia care nu mai cred in candidatura lui independenta si in programul lui sa faca acest lucru.

"Pentru mine situatia e foarte clara. Semnaturile care sunt stranse, indiferent cine le strange, sunt ale unor cetateni care isi asuma dreptul de a te sprijini in cursa electorala. Chiar daca si-ar retrage tot ce spune ca a strans dansul, raman cu mult peste 200 de mii de semnaturi", a declarat Melescanu, precizand ca semnaturile pot fi retrase doar de cetatenii care au semnat, nu de cei care au depus listele.

Melescanu, lasat din brate de PDS: S-a dezis de noi! I-au facut liberalii o oferta

Intrebat daca liderul sindicatului Cadrelor militare disponibilizate, colonelul in rezerva Mircea Dogaru, a strans semnaturi pentru el, Teodor Melescanu a negat categoric.

"Domnul Dogaru nu a strans semnaturi pentru mine, cum nu am strans nici eu pentru mine. A trimis o scrisoare cate toate organizatiile care faceau parte din consiliu", a declarat acesta, dezvaluind ca o analiza a scos la iveala ca profilul cel mai potrivit pentru Cotroceni l-ar avea Ioan Ghise si el.

Intrebat daca il afecteaza asocierea cu Mircea Dogaru, cunoscut opiniei publice ca filorus si pentru faptul ca acum doi ani sustinea desfiintarea DNA si ANI, Melescanu a spus ca nu este afectat de acest lucru, pentru ca programul sau este pro-occidental.

Macovei: O organizatie pro-rusa a strans semnaturi pentru Melescanu. E foarte grav

Intrebat inca o data daca Dogaru a strans vreo semnatura pentru el, Melescanu a raspuns: "Nicio semnatura", sustinand ca cele peste 300.000 de semnaturi au fost stranse "de o echipa de tineri, prieteni de familie, studenti la Politehnica, la gura de metrou, in caminele studentesti, in locuri de mare aglomeratie".

Melescanu s-a trezit cu semnaturile gata stranse pentru prezidentiale: Nici macar eu nu am semnat pentru mine

Ce oferta i-au facut liberalii?

Melesanu a dezmintit si informatia ca liberalii i-au facut o "oferta", lucru sustinut miercuri dimineata de Traian Rece.

"Este o informatie falsa, nu aveam ce sa discut, data fiind situatia care este la ora actuala in PNL, problemele in cadrul aliantei, candidaturile", a declarat Melescanu, dezvaluind ca "daca pana inainte de alegeri aveam contacte regulate cu liderii PNL, PDL, PSD pe diverse paliere", a oprit aceasta activitate odata cu intrarea in cursa electorala.

Intrebat daca se asteapta la o sustinere din partea fostilor sai colegi din PNL, partid din care s-a autosuspendat odata ajuns sef SIE, Teodor Melescanu a raspuns afirmativ, spunand ca este un independent care asteapta sa fie sustinut de toti cei care ii apreciaza programul.

"Orice se asociaza e binevenit", a declarat el.

Cat despre o posibila preluare a votantilor lui Klaus Iohannis in cazul in care acesta pierde procesul cu ANI, Melescanu a raspuns scurt: "Ramane sa vedem".

Nici ilegal, nici imoral

Pe de alta parte, Teodor Melescanu a explicat ca nu este nimic ilegal sau imoral in faptul ca el a adunat semnaturile si si-a depus candidatura din postura de sef al SIE.

El a reamintit ca si Victor Ponta a facut acelasi lucru din calitatea sa de premier, la fel ca si presedintele Traian Basescu in 2009, in conditiile in care amandoi "stiu mai multe", avand acces la mult mai multe informatii decat un director SIE, pentru ca primesc documente de la toate serviciile.

Ce i-a spus Traian Basescu?

Intrebat daca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema candidaturii sale, Teodor Melescanu a dezvaluit ca a avut "mai multe" asemenea discutii si presedintele nu a fost incantat, insa i-a cerut sa aleaga intre sefia SIE si revenirea in politica.

"Intotdeauna mi-a spus ca cele doua nu se impaca, ori, ori. Nu se poate face si una si cealalta. 'Ori pleci si faci politica, ori ramai si vezi de meserie'. Ceea ce am si facut", a declarat directorul demisionar al SIE.

Pe de alta parte, acesta nu a sustinut propunerea Monicai Macovei ca directorii serviciilor sa nu poata intra in politica timp de 5 ani dupa terminarea mandatului.

"Orice om cu cat este mai bine informat cu atat poate sa performeze mai bine in politica, cu conditia sa nu foloseasca informatiile pentru atacuri persoanle. Un om bine informat valoreaza cat doi", a subliniat Melescanu.

Sunt candidatul perfect

Intrebat pe cine mizeaza in castigarea alegerilor, Teodor Melescanu a spus ca asteapta voturi de la 70% dintre alegatori: 40% - cei care nu merg de obicei la vot si 30% - cei indecisi.

"Daca nu il am eu nu il are nimeni - sunt singurul candidat la presedintie care am profilul perfect: politica externa, securitate si aparare, si juridic. Am fost ministru in toate cele trei ministere, in plus directorul SIE pana nu demult", a sustinut el, adaugand: "daca oamenii inteleg acest lucru, partida e castigata".

Teodor Melescanu s-a declarat candidat de centru-dreapta un sustinator al "ordoliberalismului" cea mai moderna viziune a liberalismului promovata in Europa.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Melescanu Dogaru semnaturi, #Melescanu Basescu candidatura, #Melescanu Iohannis candidat presedintie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014