Melescanu contesta in instanta, azi, excluderea sa din ALDE

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 16:20
2519 citiri
Melescanu contesta in instanta, azi, excluderea sa din ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Teodor Melescanu, a declarat ca va depune, in cursul zilei de luni, actiunea in justitie privind excluderea sa din ALDE.

"Actiunea va fi prezentata in cursul zilei de azi", a spus luni Melescanu, la Senat.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri, in plenul Senatului, ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinteaza si "se configureaza" un grup mixt.

Melescanu a anuntat joi ca isi va "cauta dreptatea in justitie" pentru excluderea din ALDE, considerand ca aceasta decizie este neconstitutionala si ilegala.

"Din pacate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE, care este perfect ilegala si care de fapt nici nu exista. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a aparut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit in sedinta.

Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabila, este anticonstitutionala, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor si din aceasta cauza mi-a ramas o singura modalitate, de a-mi cauta dreptatea in justitie. Si voi face", a declarat Melescanu saptamana trecuta la Parlament.

El a precizat ca va solicita dezbaterea dosarului in instanta dupa o sedinta a Delegatiei Permanente a ALDE.

"Vom ajunge pana la urma la o decizie la nivel de instanta (...). A fost o comunicare neinsotita de niciun fel de alte documente sau explicatii care sa dovedeasca pertinenta acestei decizii. Nu s-a luat aceasta decizie la nivelul... (...) Se asteapta documentele ca a fost legala o asemenea decizie", a spus Melescanu.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, potrivit Statutului partidului, de pierderea calitatii de membru pentru Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu.

Vezi si Melescanu spune ca Tariceanu a vandut ALDE pentru un "postut": Este o umbra disperata, tremurand de frica zilei de maine, orbit de ura si de razbunare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Melescanu excludere ALDE , #senator Prahova