Melescanu, eventual candidat al dreptei unite - cine ii da sanse la prezidentiale

Joi, 10 Iulie 2014, ora 09:18
4124 citiri
Melescanu, eventual candidat al dreptei unite - cine ii da sanse la prezidentiale
Foto: Pro TV

Numele sefului SIE, Teodor Melescanu, este din nou adus in discutie pentru o posibila candidatura la prezidentialele din toamna. De data aceasta, cel care ii ofera sanse reale in aceasta competitie electorala este omul de afaceri Viorel Catarama, fost lider marcant al PNL.

In ceea ce priveste candidatul propus de stanga, de PSD si aliatii sai, Catarama a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca acesta nu ar trebui sa fie premierul Victor Ponta, ci Mircea Geoana, care a intrat in cursa prezidentiala si in 2009 si a pierdut.

"Asa cum se prezinta lucrurile acum, niciunul din cei cinci (Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu, Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu si Catalin Predoiu - n.red.) nu par a avea sanse reale in lupta cu stanga.

Crin Antonescu este iesit din joc. Nu are cum sa reintre. Iohannis nici n-a intrat in joc. Predoiu este actualul reprezentant al PDL-ului, nu a demonstrat prin nimic si cu nimic ca ar putea atrage un vot masiv din partea romanilor. MRU a candidat cap de lista in alegerile europarlamentare si cunoasteti rezultatul. Diaconescu e reprezentantul unui partid care nu a reusit sa depaseasca 10 procente. Daca nu au reusit la europarlamentare, in aceasta batalie in care se discuta serios despre alianta, fuziune PNL-PDL, sansele sunt zero.

Pana la urma, dintre toti acesti candidati va fi ales un candidat care sa fie reprezentantul aliantei PNL-PDL. Eu cred ca acest reprezentant ar fi cel mai indicat sa fie Teodor Melescanu, care ar veni din afara celor doua partide, o personalitate oarecum independenta, dar nu total independenta, si care ar putea sa duca aceasta batalie cu stanga. Greu de crezut! Eu discut din punct de vedere teoretic. Asa cum cred ca cel mai bun reprezentant al stangii ar fi Mircea Geoana, si nu Victor Ponta", a spus Viorel Catarama.

Melescanu vrea inapoi in politica: Ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile obtinute la SIE

Melescanu vrea din nou in politica

Teodor Melescanu a spus recent ca doreste sa se intoarca in politica si sa fructifice informatiile obtinute in timpul sederii la SIE.

"Imi place, mi se potriveste si as dori sa o exercit in continuare, dar sunt constient ca se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu inseamna ca viata mea s-a terminat. Percep pozitia de director al SIE ca o paranteza in cariera politica, o paranteza deschisa, care oricand imi va da posibilitatea sa revin. Ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot fructifica toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada", a declarat Melescanu.

Intrebat daca ia in considerare o posibila candidatura la prezidentiale, seful SIE a raspuns: "N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, in cazul in care va exista un interes".

Mirel Palada, despre prezidentiabilii dreptei: Melescanu, sa-l ierte Dumnezeu!

In replica la aceste delcaratii, purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, l-a luat in deradere pe seful SIE.

"Melescanu: sa-l ierte Dumnezeu, e o persoana concreta, dar rezultatul e esuat (daca va candida la alegeri - n.red.) ", a spus Mirel Palada in luna iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Melescanu candidat presedintie, #Catarama Melescanu prezidentiale , #SIE