Greu cu petitia online pentru ministrul Melescanu: Unde s-au semnat oamenii? Ai pus tu numele?

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 10:11
7147 citiri
Greu cu petitia online pentru ministrul Melescanu: Unde s-au semnat oamenii? Ai pus tu numele?
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu (78 de ani), nu intelege cum functioneaza o petitie online sau cel putin asta reiese dintr-o discutie purtata de seful MAE cu initiatorul petitiei "Melescanu, demisia!".

Marti, la Senat, reprezentantii comunitatii Declic, impreuna cu initiatorul petitiei "Melescanu, demisia!", au inmanat parlamentarilor cele aproape 125.000 de semnaturi stranse impotriva ministrului de Externe, dupa esecul organizarii votului in diaspora.

Ministrul s-a intalnit cu unul dintre initiatori si a incercat sa inteleaga cum functioneaza o petitie online. Melescanu a insistat ca oamenii trebuiau sa semneze fizic petitia, nu doar sa fie trecut pe lista numele lor.

Iata dialogul dintre cei doi, relatat de Digi24:

- Din ce diaspora (sic!) esti?

- Sunt membru al comunitatii Declic, noi suntem cei care au venit cu 124.000 de semnaturi...

- Dar de unde esti?

- De loc, din Brasov. Am fost si eu in diaspora, dar acum locuiesc aici...

- Bine, bravo!

-...reprezentand acesti 124.000 de oameni.

- Nu a fost nicio semnatura a unui om.

- Sunt online, dle Melescanu.

- Sunt niste liste cu nume, pe care cu tot respectul...

- Dle Melescanu, nu stiu daca stiti legislatia europeana, conform GDPR noi nu putem veni cu date personale ale semnatarilor. In schimb, acesti oameni sunt reali.

- Dar acesti oameni trebuie sa semneze ei, sa vad ca intr-adevar e a lor.

- S-au semnat.

- Unde s-au semnat? Ai pus tu numele?

- Se semneaza online, dle Melescanu.

Reamintim ca zeci de mii de oameni au semnat petitia in doar cateva ore, revoltati de ceea ce s-a intamplat in data de 26 mai la sectiile de votare din strainatate.

Citeste mai multe despre: Petitie pentru demisia lui Melescanu - zeci de mii de oameni au semnat-o in cateva ore.

Tot marti, motiunea simpla impotriva ministrului Melescanu a fost respinsa la votul din plenul Senatului. Aceasta fusese depusa pe 3 iunie de PNL si USR, Melescanu fiind considerat principalul vinovat pentru faptul ca zeci de mii de romani au fost nevoiti sa stea la cozi si cate 10 ore in strainatate pentru a vota, iar mii dintre ei nici macar n-au reusit sa-si exercite acest drept pana la inchiderea urnelor.

In ciuda acestui fapt, el a sustinut in repetate randuri ca s-a facut tot ce se putea si nu MAE a fost de vina pentru incalcarea dreptului constitutional la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#petitie declic Teodor Melescanu , #ministru de Externe