Baconschi: Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea

Marti, 10 Iunie 2014, ora 13:44
6011 citiri
Baconschi: Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea

Presedintele Traian Basescu si-a ales urmasul, in persoana Elenei Udrea, spune Teodor Baconschi, membru al PMP. El deplange faptul ca la congresul partidului intelectualii din partid au fost "evacuati si marginalizati", asa cum s-a intamplat in trecut si la PDL.

Elena Udrea a fost aleasa presedinte al PMP la Congresul de sambata. Teodor Baconschi si Adrian Papahagi nu au reusit sa castige un post de vicepresedinte.

Elena Udrea, noul presedinte PMP. Partidul si-a desemnat si candidatul la presedintie

Intrebat, la RFI Romania, ce efect va avea asupra PMP absenta intelectualilor din conducerea formatiunii, Teodor Baconschi a raspuns: "Am trait un sentiment de deja vu, pentru ca exact asa cum la PDL intelectualii au fost, ca sa zic asa, pusi in vitrina si apoi evacuati, s-a intamplat un fenomen similar si in evolutia PMP. La PDL, implantul nu reusise, aici chiar membrii fondatori, impreuna cu personalitatile din Fundatia Miscarea Populara au fost marginalizati".

Care sunt cei noua vicepresedinti PMP si de ce domenii vor raspunde

In opinia sa, "e foarte clar ca presedintele Basescu, la capatul a zece ani de mandat, si-a ales urmasul, este vorba de doamna Elena Udrea si evident ca partidul va merge acum pe aceasta linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reactii publice si cu ce capacitate de negociere in redesenarea scenei politice pe dreapta".

Intrebat daca suspecteaza unele jocuri de culise inaintea Congresului PMP, Teodor Baconschi a raspuns: "Totul a fost cat se poate de clar, pentru ca practic, cu exceptia unei pozitii sau a doua din organigrama de conducere a PMP, a fost omul si locul, adica echipa era prefigurata prin faptul ca fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidati, deci n-au fost emotii din punctul asta de vedere".

In ceea ce priveste o eventuala plecare din PMP, el a spua ca: "Nu mi-am pus problema, sunt pe buna dreptate obosit dupa acest efort de constructie de noua luni, dupa o campanie electorala foarte grea. Deci imi iau un respiro, un mic semestru sabatic".

Citeste mai multe despre Baconschi: Intelectualii din PMP au fost marginalizati, am avut un sentiment de deja vu, pe RFI Romania.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Baconschi alegeri PMP, #Baconschi intelectuali PMP marginalizati, #Baconschi Udrea presedinte PMP , #PDL