Baconschi: PDL nu face opozitie, este un partid in deruta

Vineri, 24 Mai 2013, ora 18:07
2322 citiri
Baconschi: PDL nu face opozitie, este un partid in deruta

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, este extrem de nemultumit de evolutia PDL, pe care il considera un "partid in deruta". "Nimeni nu vrea sa candideze la prezidentiale, se uita care incotro", se plange Baconschi.

"PDL nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbra, nu are prezidentiabil, nu are valori de dreapta asumate. Este un partid in deruta", a caracterizat Baconschi situatia din formatiunea democrat-liberala.

Fost prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi priveste acum extrem de dezamagit la ce se intampla in partid.

"PDL nu face opozitie. Nimeni nu vrea sa candideze la prezidentiale, se uita care incotro", a declarat fostul ministru de Externe pentru Ziare.com.

Pleaca Baconschi din PDL? Nu mai am chef sa-mi pierd vremea cu tentative patetice de a "vindeca" partidul (Video)

Baconschi spera, in schimb, ca formatiunile mai nou aparute pe partea dreapta a esichierului politic sa reusesca sa formeze o platforma comuna. In acest sens, liderul Initiativei Romania Liberala, Vlad Moisescu, a declarat joi ca se afla in negocieri cu Fundatia Crestin Democrata a lui Teodor Baconschi.

"Cu Fundatia Crestin Democrata suntem intr-o discutie deja avansata. Sustinem o platforma comuna pentru alegerile europarlamentare din mai 2014, o platforma comuna PPE, care sa cuprinda toate formatiunile care adera la aceasta doctrina", a spus Moisescu.

Pavelescu, apel catre Miscarea Populara si Romania Liberala: Trebuie sa facem o coalitie

El a luat in calcul chiar si o eventuala fuziune a acestor organizatii.

"Pe termen lung, daca va rezulta un scor bun la alegerile europarlamentare si vom avea un candidat unic, nu vad de ce in 2016 sa nu se uneasca", a completat acesta.

Baconschi se arata deocamdata reticent, evitand sa comenteze.

"Ne stim, nu s-a produs o formalizare, un protocol. Suntem intr-o etapa exploratorie. Sigur ca sunt pe piata diverse tatonari, aceste nuclee de dreapta se cauta reciproc, in ideea de a inchega ceva. Exista contacte, lumea care gandeste se gandeste si la treaba asta, vedem ce e pe piata.

Deocamdata nu luam in calcul formarea unui partid, pe pilonii Fundatiei Crestin Democrate si Initiativei Romania Liberala", a specificat Baconschi.

Teodor Baconschi nu mai are functii de conducere in PDL, fiind simpul membru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Baconschi PDL, #Baconschi Fundatia Crestin Democrata, #Baconschi Romania Liberala , #PDL