Baconschi: Miza reala a referendumului - salvarea Romaniei europene

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:34
2910 citiri
Baconschi: Miza reala a referendumului - salvarea Romaniei europene
Foto: baconschi.ro

Democrat-liberalul Teodor Baconschi crede ca miza reala a referendumului din 29 iulie este, de fapt, salvarea Romaniei de la intoarcerea in timp, din punct de vedere al democratiei.

Tototdata, acuza USL ca minte non-stop, rastoarna albul in negru si actioneaza cu o agresivitate extra-legala specific totalitara.

"Dupa 1989, Romania a basculat lent in sfera occidentala. Dar urmasii comunistilor (PDSR, PSD, azi USL) au adoptat, in fapt, modelul de capitalism oligarhic aplicat in spatiul post-sovietic. Astazi, riscul nostru major e acela de a reintra intr-o zona gri, controlata economic din afara spatiului comunitar. Oligarhie, autoritarism, contraste sociale imense, control total asupra justitiei si, de aici, falsa democratie (...)

Pe 29 iulie nu e vorba doar de un politician (presedintele ales si suspendat de cei 256) ci de valorile in aerul carora urmeaza sa ne traim destinul. Propaganda USL e oricand capabila sa sutina ca PDL si dreapta civica agita sperietori de paie. Am vazut insa ca exponentii acestui bloc de partide mint non-stop, rastoarna albul in negru si actioneaza cu o agresivitate extra-legala specific totalitara", scrie Teodor Baconschi pe blog, intr-un text publicat vineri.

Baconschi: Antonescu orchestreaza cu PSD si Voiculescu un puci parlamentar

Asadar, continua fostul ministru de Externe, pe 29 iulie, romanii trebuie sa dea inca o batalie majora pentru toti cei care vor sa faca din Romania o tara europeana.

"Acum, romanii care inteleg ce se intampla trebuie sa dea inca o batalie majora. Nu pentru prestigiul nostru in UE (facut praf in doua luni de haos organizat). Nu pentru actuala Opozitie, care trebuie sa se uneasca pe o platforma de dreapta mai larga, daca mai vrea o sansa. Ci pentru noi toti, cei care vrem sa facem din Romania o tara europeana, fara ghilimele", conchide Baconschi.

Romanii vor vota, la referendumul din 29 iulie, daca sunt de acord sau nu cu demterea lui Traian Basescu din functia de presedinte.

A.T.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Teodor Baconschi USL minte, #Baconschi USL agresivitate totalitara, #referendum demitere Traian Basescu , #PDL
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Poza GANDITORUL
GANDITORUL
rank 5
Romania voastra, nu cea Europeana