Baconschi: Macovei ramane intr-un PDL care il detesta pe Basescu si viziunea sa reformista

Duminica, 23 Martie 2014, ora 17:252121 citiri
Baconschi: Macovei ramane intr-un PDL care il detesta pe Basescu si viziunea sa reformista

Liderul PDL Vasile Blaga i-a marginalizat pe reformistii din partid, dintre care a facut parte si Monica Macovei, a afirmat duminica Teodor Baconschi, precizand ca nu intelege optiunea acesteia de a ramane in PDL.

Baconschi se intreaba intr-o postare pe Facebook care este "diferenta dintre un PDL eventual condus de catre dna. Macovei si PDL Blaga".

"De cateva zile, partizanii din presa ai dnei Macovei o apara de niste presupuse atacuri. Din pacate, apararea pe deplin justificata a meritelor dnei Macovei este conceputa si ca atac impotriva PMP.

Am sustinut Motiunea Reformistii in PDL, alaturi de Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Adrian Papahagi. S-a dovedit insa, la vot, ca PDL nu sustine propria reforma.

E deci firesc sa te intrebi care e diferenta dintre un PDL eventual condus de catre dna Macovei si PDL Blaga, unde dna Macovei pare sa se simta foarte bine. Dl Blaga i-a marginalizat pe reformistii din PDL. Unii au fost amenintati cu exluderea, altii au fost suspedati din partid", a scris Baconschi.

Potrivit acestuia, e normal ca ei sa se regaseasca in noul proiect PMP, avand in vedere faptul ca gruparea Blaga s-a disociat nu doar de presedintele Basescu, ci si de reforma din Justitie initiata de Macovei.

"Chiar daca nu o inteleg, respect optiunea dnei Macovei de a ramane in PDL, cot la cot cu o conducere care detesta nu atat persoana presedintelui, cat viziunea sa reformista", a adaugat Baconschi.

De asemenea, acesta a precizat nu crede ca "partizanii atat de infocati" ai Monicai Macovei au devenit adversari ai lui Basescu.

"Ei l-au sprijinit consecvent, in toate bataliile pe care acesta le-a purtat si castigat. Sunt convins ca distinsii oameni de presa antrenati in aceasta campanie inteleg ca mizele anului politic 2014 sunt mai mari si ca orice razboi de uzura, intretinut in jurul unor persoane, risca sa deruteze tabara electorala" a celor care il sustin pe Traian Basescu, a mai spus Baconschi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News