Baconschi, despre izgonirea lui Lazaroiu, Dan Diaconescu si Miscarea Populara

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 22:37
2766 citiri
Baconschi, despre izgonirea lui Lazaroiu, Dan Diaconescu si Miscarea Populara

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a explicat, miercuri seara, ca, in ciuda faptului ca Sebastian Lazaroiu a fost revocat din functia de ministru al Muncii, intelectualii vor fi mereu bine primiti in PDL.

"Pe de o parte, este obligatia fiecarui membru de a se solidariza cu Guvernul din care face parte. Una e sa critici anumite actiuni si alta este sa te dezici si sa privesti de sus partidul din care faci parte si care te sustine. Nu regret mai putin aceasta despartire (n.red- de Sebastian Lazaroiu), care, dupa parerea mea, e prea brutala si intempestiva. Am inteles reactia partidului.

Am inteles ca Lazaroiu si altii ca dumnealui, intelectuali cu viziune de drepta, sunt bineveneti si sunt partenerii nostri de dialog politic absolut necesari", a spus acesta la televiziunea publica.

Intrebat daca in cadrul PDL s-a discutat despre o posibila remaniere a Guvernului, Baconschi s-a limitat doar sa zica ca "este loc de mai bine si ca in BPN nu s-a abordat aceasta discutie, pana in acest moment".

In ceea ce priveste mult controversata viitoare formatiune politica - Miscarea Populara-, ministrul a explicat ca s-ar putea face o confuzie, din cauza numelui, si a tinut sa explice ce inseamna, de fapt, denumirea sa.

"A existat candva o miscare legionara, se poate crea o confuzie. 'Miscarea' este antidotul stagnarii politice, iar 'popular' este antidotul populismului. Este ca Partidul Popular European, unde s-au contopit democratii. Pe noi ne intereseaza sa captam energia civica a oamenilor care fac ceva", a spus el.

Baconschi declara ca, alaturi de Sorin Frunzaverde, a primit un mandat tacit in partid pentru a continua discutiile privind Miscarea Populara, el mentionand ca va propune consultari pentru a prelua in programul politic al PDL agenda clasei de mijloc.

Legat de o posibila alianta cu oameni precum Dan Diaconescu sau Miron Cozma, ministrul de Externe a explicat ca, din punctul sau de vedere, nu ar fi oameni "frecventabili".

"Vor fi, probabil, unii care il vad frecventabil pe Dan Diaconescu. Nu vad necesitatea unor aliante preelectorale. Fiecare sa se valideze, sunt partide nou noute, plecat din OTV si ramas la acest nivel", a opinat el.

Totodata, Baconschi s-a aratat adeptul unei aliante cu PNTCD. "Minunata alianta, eu sunt in favoare. Dar care din cele trei? Din pacate, situatia lor, nu doar politica, ci si juridica, nu este limpede", a conchis el.

Legat de discursul regelui Mihai in Parlament, care va avea loc pe 25 octombrie, Baconschi a refuzat sa faca vreun comentariu, spunand doar ca respecta istoria.

"Monarhia sub Carol I si Ferdinand a avut un rol luminos in istorie si ne-a adus in lumea occidentala, europeana. In rest nu are rost sa nu fim politicosi. Eu nu sunt monarhist, dar asta nu ma indeamana ca om educat sa nu respect istoria tarii", sustine acesta.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Baconschi Miscarea Populara, #Baconschi PDL, #Baconschi Dan Diaconescu , #PDL