Liberalul Atanasiu explica declaratia in care ii face praf pe colegii din vechiul PDL (Video)

Luni, 11 Mai 2015, ora 11:02
7775 citiri
Liberalul Atanasiu explica declaratia in care ii face praf pe colegii din vechiul PDL (Video)
Foto: B1 TV

Vicepresedintele PNL Theodor Atanasiu a incercat sa dreaga afirmatiile facute in cadrul unei sedinte cu liberalii din Bistrita, potrivit carora sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

Atanasiu a sustinut luni ca a fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL si ca declaratiile sale au fost scoase din context. Mai mult, el a dat asigurari ca in cazul in care PNL ajunge la guvernare Catalin Predoiu va fi numit premier.

Se rupe PNL? Vechii liberali vor sa-i debarce pe PDL-isti, in frunte cu Predoiu (surse)

"Imi pare rau ca in Romania nu se intampla ca in restul Europei, ca discutiile private nu sunt discutii private. Ati dat niste franturi de 1-2 minute dintr-o discutie de o ora si jumatate. Imi pare rau daca din franturi s-a dedus ca vrem o scindare a partidului. Am fost primul care a propus fuziunea dintre PNL si PDL. Am sustinut fuziunea pana s-a infaptuit. Ar fi culmea sa doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt in afara partidului, nu in interiorul partidului. Nu ma intereseaza ce spun anumite posturi de televizune.

Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Imi asum ce am spus la sedinta, era intr-un anumit context, nu trebuie sa dau explicatii publice despre context. Va asigur ca daca facem un guvern PNL premier va fi Catalin Predoiu", a declarat Teodor Atanasiu.

Intrebat de jurnalisti din ce context au fost scoase declaratiile, Teodor Atanasiu nu a vrut sa dea detalii sustinand ca nu vrea sa dezbata o discutie privata.

"Colegii mei stiu din ce context a fost scoasa. Am discutat cu colegii, le-am spus despre ce este vorba. Nu o sa dezbat acum o discutie privata. Nu trebuie sa dau explicatii publice despre o discutie din privat. Ce discutii am cu colegii si prietenii in spatii private este problema mea", a precizat Teodor Atanasiu.

Se rupe noul PNL? Ce spun vechii democrat-liberali despre planul de epurare al lui Atanasiu

Falca ii ia apararea: Ne-a explicat contextul in care a facut aceste afirmatii

Totodata, dupa ce duminica a declarat ca Teodor Atanasiu "s-a compromis definitiv", primarul de la Arad, Gheorghe Falca, i-a luat luni apararea.

"Domnul Atanasiu a fost initiatorul acestui mare proiect politic, ne-a explicat contextul in care a facut aceste afirmatii, proiectul politic fata de Romania este important.

Este mai important ce putem face pentru Romania. Nu este usor, dar proiectul trebuie sa mearga mai departe. Fiind in spatiul privat, nu era o sedinta integral de partid. Ne intereseaza mai mult proiectul, lucrurile acestea vor fi indreptate. Daca erau discutii in spatiul public, erau vizate de statut. Am explicat ca regret declaratia, dar eu consider ca proiectul este mai important", a declarat Gheorghe Falca.

Blaga: Nu mi-a facut placere sa citesc stenogramele, o sa trecem peste

La randul sau, co-presedintele PNL Vasile Blaga a spus ca nu i-a facut placere sa citeasca stenogramele aparute in presa, insa este un moment peste care partidul va trebui sa treaca.

"Am pus foarte mult suflet in aceasta constructie si sigur ca nu mi-a facut nicio placere sa citesc stenogramele respective, este un moment peste care va trebui sa trecem, avem de invatat din el", a precizat Blaga.

Le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru

In weekend a aparut in presa o inregistrare in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu critica dur aripa ex-PDL din noul partid si sustine debarcarea vechilor democrat-liberali in frunte cu Vasile Blaga si Catalin Predoiu.

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul, locatia in care sa functionam.

Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....", le-a transmis Teodor Atanasiu liberalilor din Bistrita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Teodor Atanasiu PNL PDL, #Teodor Atanasiu Catalin Predoiu premier, #noul PNL se rupe , #PNL